Sabah

O KALLEŞLERE BOMBA YAĞDI TSK, AFrIn’DE kIlIt BElDE RACu’yu kuşAttı. TErörIstlE­rIn sızmA GIrIşImI sırAsınDA 8 AskErI şEHIt EttIğI KEltEpE’DE kontrol sAğlAnDı. AtAk HElIkoptEr­lErInIn AtEşInDE 9 tErörIst ölDürülDü

- (DIT|R: MXUDW .AR3U= TASARıM: +DOLO 1A'AR

Zeytin Dalı Harekatı’nda 42’nci gününde Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin’in kuzeybatıs­ındaki Racu beldesine bağlı Mesekanlı, Mamalı, Atamanlı köyleri ile Bilal köy tepesini YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtardı. Mehmetçik, Afrin’in en büyük yerleşim birimlerin­den biri olan Racu’yu adeta kuşatma altına aldı. Bölgeye şehir savaşların­da tecrübeli çok sayıda Jandarma Özel İstihbarat (JÖH) ve Polis Harekat timi sevk edildi. Meskun mahal operasyonu için hazırlıkla­rını tamamlayan birlikleri­n Racu’nun ele geçirilmes­iyle birlikte Afrin yolu üzerindeki en büyük engellerde­n biri kaldırılmı­ş olacak.

İHA VE SIHA’LAR GÖZ AÇTIRMIYOR

TSK 8 askerin şehit olduğu Afrin’in batısındak­i Keltepe’yi ve çevresinde­ki terör hedeflerin­i de ATAK helikopter­leri ile ateş altına aldı, 9 terörist etkisiz hale getirildi. İlerleme sırasında, dün TSK unsurların­ın teröristle­rle çatışmasın­da 8 askerin şehit düştüğü 1083 rakımlı tepenin de kontrolü tamamen ele geçirildi. Genelkurma­y Başkanlığı, milli ve yerli ATAK helikopter­lerinin, harekatta kara birlikleri­ne yoğun ateş desteği sağladığın­ı ve terör örgütlerin­in korkulu rüyası olmaya devam ettiğini açıkladı. Harekat kapsamında şimdiye kadar 2 bin 295 teröristin etkisiz hale getirildiğ­i açıklandı.

Öte yandan aHaber’e konuşan ÖSO Komutanı Eyüp el-Ali, ‘ PYD’lilerin ağır silahların­ı ve haberleşme sistemleri­ni ele geçirdik. Racu’nun merkezine girmek için silahlarım­ızı ve lojistik desteğimiz­i hazırlıyor­uz” dedi.

 ??  ?? SErA TokDEmIr SInAn Akçıl PolAt YAğCı SErkAn KAyA
SErA TokDEmIr SInAn Akçıl PolAt YAğCı SErkAn KAyA
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye