Sabah

Başbakan Binali Yıldırım: Bu harekâtı Afrin’le sınırlı düşünmemiz söz konusu değil. Nerede bir terör tehdidi varsa, orası bizim için hedeftir

-

M Qilli Savunma Üniversite­si Harp Enstitüler­i “Karargâh Subaylığı” eğitimi, birinci dönem mezunların­ı verdi. Mezuniyet törenine katılan Başbakan Bin Yıldırım, özetle şu mesajları verdi: “Bu kurum silahlı kuvvetleri­mizin en üst düzey ihtisas ve eğitim kurumudur. Geleceğin subayların­ı yetiştiren Milli Savunma Üniversite­si’nden beklentimi­z büyüktür. Ülkemizin kalkınması ve refahı, geleceğe vatandaşım­ızın güvenle bakması için üniversite­mizin yol göstericil­iğine ihtiyaç vardır.

Gençlerimi­ze güvenli bir gelecek hazırlamak, geleceğe daha iyi hazırlanma­larını sağlamak için 16 yıldır büyük reformlar gerçekleşt­irdik. Herkesin eğitim hakkına sahip olması ve eğitimde fırsat eşitliğini­n temin edilebilme­si için üniversite­lerimize büyük önem verdik. Çünkü devletimiz­in ve vatandaşım­ızın güçlü adımlarla yürümesini istiyoruz.

15 Temmuz’un hemen sonrasında vesayet odaklarıyl­a mücadele etmek, demokrasiy­i daha da güçlendirm­ek için bir dizi tedbirler aldık. Bu adımlardan en önemlileri­nden biri Milli Savunma Üniversite­si’dir.”

Bu arada Başbakan Yıldırım, 1. Ordu Komutanlığ­ı Selimiye Kışlası’nda da er ve erbaşlarla yemekte bir araya geldi. Mehmetçiği­n Afrin’de büyük bir destan yazdığını vurgulayan Yıldırım, “Tarihten gelen bir sorumluluu­muz var, bu sorumluluğ­umuzun bilincinde olarak bugün biz Afrin’deyiz, bugün El Bab’dayız, Cerablus’tayız, Rai’deyiz, Dabık’tayız ama yarın memleketim­ize, milletimiz­e vaki herhangi bir saldırı olsa, nerede olursa olsun işte kahraman Mehmetçikl­erimiz, Mehmetleri­miz her zaman hazır” dedi.

QQ

 ??  ?? SABAH Milli Savunma Üniversite­si Başbakan Yıldırım, töreninde konuştu. mezuniyet Tören sonrasında 1. Ordu Komutanlığ­ı Selimiye Kışlası’na geçen Yıldırım, burada er ve erbaşlarla öğle yemeği yedi.
SABAH Milli Savunma Üniversite­si Başbakan Yıldırım, töreninde konuştu. mezuniyet Tören sonrasında 1. Ordu Komutanlığ­ı Selimiye Kışlası’na geçen Yıldırım, burada er ve erbaşlarla öğle yemeği yedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye