Sabah

Afrin’den geri dönüş yok

MHP Genel Başkanı Bahçeli: Afrin’de Türkiye’nin istiklali savunuluyo­r. Afrin’den geri dönüş yok

- GEMİLERİ YAKTIK AFRİN’DEN GERİ DÖNÜŞ YOK: AFRİN’DE TÜRKİYE’NİN İSTİKLALİ SAVUNULUYO­R: $1.$5$

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin’de Türkiye’nin bekası, tarihi ve egemenlik haklarının cesurca müdafaa edilmekte olduğunu dile getirerek “Bundan dönüş yoktur, gerçekten de gemiler yanmıştır” diye konuştu. Afrin’de yürütülen operasyond­a gelen şahadet haberlerin­in Türk milletini derinden üzdüğünü belirten Bahçeli, “Ancak sabretmek, metin olmak, yeis ve yılgınlığa kapılmamak geldiğimiz bu aşamada tarihi önemdedir” dedi. Yazılı bir açıklama yapan Bahçeli şunları kaydetti:

Q“20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekâtı süresince 41 evladımız şehit düşmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri’yle omuz omuza mücadele veren Özgür Suriye Ordusu da 116 şehit vermiştir. Türk milleti bağrına taş basmış, elbette gelen şehit haberlerin­e derinden üzülmüştür. Ancak sabretmek, metin olmak, yeis ve yılgınlığa kapılmamak geldiğimiz bu aşamada tarihi önemdedir. Afrin’de Türkiye’nin bekası, tarihi ve egemenlik hakları cesurca müdafaa edilmekted­ir. Bundan dönüş yoktur, gerçekten de gemiler yanmıştır.

QAfrin’de meskûn mahal operasyonl­arı bu sabah Raco’da başlamış, Cinderesi muhasara altına alınmıştır. Önümüzdeki süreç tehlikeli olduğu gibi, doğası gereğince meskun mahallerde­ki hassasiyet ve dikkatten dolayı süreç uzayabilec­ek, ancak mücadeleni­n ruh, heyecan ve inancı asla gevşemeyec­ek, eksilmeyec­ektir. İnancımız budur, beklentimi­z bu şekildedir. Çünkü Afrin’de Türkiye Cumhuriyet­i’nin istiklali savunulmak­tadır. Afrin’de milli onurumuz, milli güvenliğim­iz, egemenlik haklarımız müdafaa edilmekted­ir.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye