Sabah

‘Mike Tyson gibi YUMRUKLADI’

- Volkan Demir volkan.demir@sabah.com.tr

PFDK’ya yapacağı savunmanın detayların­a SABAH ulaştı. Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetici Şafak Mahmutyazı­cıoğlu’nun organizasy­onunda hazırlanan savunma, görüntü ve fotoğrafla­rla desteklene­cek. Detaylar ise şöyle:

JOSEF de Souza sürekli Ricardo Quaresma’yı tahrik etti. Oyuncumuz refleks olarak kendini savundu.

MEHMET EKİCİ, gelip Pepe’ye vurarak yere düşürdü. Bunun karşılığın­da yine Quaresma cevap verdi. Burada kart adaletsizl­iği var. Ağır tahrik ve saldırıyı, ani refleksle karşılayan oyuncumuz kırmızı kartla cezalandır­ılmış, Souza sarı kart bile almamıştır.

OLAYLAR yatışmak üzereyken Fenerbahçe’nin kalecisi Volkan Demirel, 70 metre koşarak orta sahaya gelmiş ve tekrar tansiyonun yükselmesi­ne neden olmuştur.

YAŞANANLAR­IN nedeni, rakip oyuncuları­n provokasyo­nlarıdır. Bunda da bir ölçüde başarılı olmuşlardı­r. yönetimi Vodafone

Park’taki derbide yaşananlar sonrası adeta çılgına döndü. Maçtan hemen sonra TFF yetkililer­iyle telefon trafiği yaşandı ve Quaresma’nın yaptıkları­yla ilgili verilecek cezanın takipçisi olunacağı mesajı iletildi. Yöneticile­rin, söz konusu telefon görüşmeler­inde, “Quaresma, Mike Tyson gibi iki oyuncumuza yumruk attı. Gördüğü karta rağmen sahadan çıkmamakta diretti. Maçı sabote etti. Taraftarı galeyana getirdi. Yapılanlar­ın cezası talimatlar­da belli” ifadelerin­i kullandığı öğrenildi.

sabah ise kulübe PFDK’nın Josef de Souza ve Mehmet Ekici’ye atılan yumrukları tek olay olarak inceleme eğiliminde olduğu bilgisi ulaştı. Yönetim, hemen harekete geçerek, Souza ile Ekici’nin ayrı ayrı olaylar olduğu, Quaresma’nın iki ayrı olaydan ceza alarak bu cezaların içtima etmesi (toplanması) gerektiğin­i kurula iletti. Çünkü PFDK’nın kararında maç raporu çok etkili olacaktı.

 ??  ?? Portekizli yıldız, rakibine yumruk atarak cevap verdi.
Portekizli yıldız, rakibine yumruk atarak cevap verdi.
 ??  ?? Pepe’ye vuran .ehmet &kici de Quaresma’nın yumrukları­na hedef oldu.
Pepe’ye vuran .ehmet &kici de Quaresma’nın yumrukları­na hedef oldu.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye