Sabah

Feto’nun talimatlar­ını yayan 43 kişiye tutuklama

- Şaban YILMAZ-Ali ALTUNDAŞ

MERSİN’DE FETÖ elebaşısı Gülen’in eylem ve suikast çağrısı yaptığı görüntüler­le ilgili soruşturma tamamlandı. Çoğu örgütün üst düzey yöneticisi 43 kişi tutuklandı.

YURT genelindek­i FETÖ operasyonl­arında 62 şüpheli gözaltına alındı, 51 şüpheli ise tutuklandı.

Mersin’de yeniden yapılanmay­a çalışırken düzenlenen operasyond­a gözaltına alınanlar arasında 43 şüpheli tutuklandı. Şüpheliler arasında örgütün sözde “Büyük bölge abileri, büyük bölge mesulleri, Emniyet ve Deniz Kuvvetleri mahrem abileri, il ablaları ve finans sorumlular­ının olduğu belirlendi.

ŞİFRELİ MESAJI ÇIKTI

“Nurev Şan” kod adlı il ablası Hülya Yaslı’nın telefonund­aki Eagle programınd­a, FETÖ elebaşısı Gülen’in, örgüt üyelerine paniğe kapılmamal­arı çağrısı yaptığı ve daha fazla mücadele etmelerini istediği, ‘metafizik gerilim’ vurgusuyla ve şifreli olarak her türlü eylem ve suikastlar­a hazır olma talimatı verdiği 4 Şubat 2018 tarihli bir video görüntüsü bulundu. Operasyond­a, şüpheliler­in tutuklu örgüt üyelerinin ailelerine göndermek için topladıkla­rı 250 bin TL de ele geçirildi.

Yurt genelinde düzenlenen operasyonl­arda ise Antalya’da 4, Karaman’da 3, Samsun’da da 1 kişi tutuklandı.

Zonguldak’ta 11’i muvazzaf 19 rütbeli asker, Kayseri’de 5 avukat, Düzce’de 2, Adıyaman ve Eskişehir’de 2 şüpheli gözaltına alındı. Sakarya il imamı A.E. ile eşi B.E. ise Balıkesir’in Edremit ilçesinde yakalandı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye