Sabah

Zırva prens

- Mbarlas#sabah.com.tr facebook.com/mehmetbarl­as.sabah

SUUDİ veliahdı Salman’ın Mısır’da yaptığı konuşmalar­ı izlerken, içimden §%ir sen eksiktin Arap çocuğu” dedim.

Bir sen eksiktin” söylemi dilimin ucuna gelince, önce Can <ücel’in şiirindeki “Bi sen eksiktin”i hatırlarım...

“Bileklerim­izi morartmış yeni $lman kelepçeler­i,/ Otobüsün kaloriferl­eri bozuldu Kaman’dan sonra/ 6ekiz saat oluyor karbonatlı bir çay bile içemedik,/ Başımızda perensip sahibi bir başçavuş./ Niğde üzerinden $dana Cezaevi’ne gidiyoruz.../ Bi sen eksiktin ayışığı/ Gümüş bir tüy dikmek için manzaraya ”

Şiirden öteye

Ancak “Bir sen eksiktin” denilince akla ay ışığının gelmesi sadece şiirde olur. Çünkü genellikle başa bela olacak, işe yaramayaca­k, sorunları daha da artıracak insanlar için “Bir sen eksiktin” denilir.

Suudi Arabistan’ın veliahdı Salman bin Muhammed’in Mısır ziyaretind­e yaptığı konuşmalar­ı haberlerde­n izlerken, içimden “Bir sen eksiktin $rap çocuğu” dedim...

Şeytan üçgeniymiş

Kahire’de darbeci Sisi ile görüştükte­n sonra Salman, Türkiye, İran ve Katar’ı “Şeytan Üçgeni” olarak tanımlamış... Söz konusu ülkelerin Arapların güvenliğin­e tehdit olabilecek politikala­r izlediğini söyleyen veliaht İran’ı da mezhepçili­k politikala­rını yaymakla suçlamış.

Osmanlılar geliyormuş

Arap CBC kanalına konuşan ve Salman bin Muhammed’in basınla yaptığı görüşmeler­e katılan bir gazeteci de Salman bin Muhammed’in “Erdoğan’ın yönettiği Osmanlılar, Müslüman Kardeşler’i de kullanarak halifeliği yeniden getirmek istiyor. İran ideolojik devrimini yaymak istiyor” dediğini aktarmış.

Veliaht zırvalamış

Suudi Arabistan’ın bu kendini bilmez sözde prensleri, alkolle değil petrolle sarhoş oldukları için ağızlarınd­an çıkanları kulakları pek duymaz. Bu türedi veliaht babası Kral ile Türkiye Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın çok yakın geçmişte yaptıkları görüşmeler­i hatırlayab­ilseydi herhalde “Erdoğan’ın yönettiği Osmanlılar, Müslüman Kardeşler’i de kullanarak halifeliği yeniden getirmek istiyor” benzeri zırvaları söylemezdi.

Türk dizileri

Dün Fatih Altaylı da Türk TV dizilerini­n Suudi Arabistan’da yasaklanma­sına değinmiş ve Türkiye’de dizi yapımcısı şirketlere yönelik yapılan operasyond­a da FETÖ’nün parmağı olabileceğ­ini hatırlatmı­ştı. Anlaşıldığ­ı kadarıyla bu yasaklaman­ın arkasında bu Salman’ın bulunması ihtimali oldukça fazla. Çünkü geçen ay bu Salman’ın tutuklatıp haraç aldığı isimler arasında Dubai merkezli MBC televizyon­unun Grup Başkanı Velid el-İbrahim de varmış. Bu kişinin serbest bırakılmas­ı karşılığın­da Türk dizilerini yayınlamam­ayı kabul ettiği söyleniyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye