Sabah

ABD’ye bir suçüstü daha

- Fahrettin ALTUN

Pentagon sözcüsü açıkça ifade etmiş. Gizlememiş, gizleyemem­iş, olanı olduğu gibi anlatmış. Demiş ki Suriye’nin doğusunda DEAŞ’a karşı kara operasyonl­arı durdu.

DEAŞ bitti de ondan durmuş sanmayın sakın.

Zira sözcü, kara operasyonl­arı dursa da bölgedeki DEAŞ hedeflerin­e karşı ABD hava saldırılar­ının devam ettiğini belirtmiş.

Demek ki DEAŞ bitmemiş. Ne olmuş peki? Operasyone­l bir ara verilmiş!

Bu aranın hikmetine gelince...

Meğerse “YPG’lIlEr 7ürk GüçlErInE kArşı BAşkA BIr sAvAşA yönElmIşlE­r...” Buraya dikkat!

Sadece DEAŞ’la mücadele etsinler diye ABD tarafından besleyip büyütülen, cebine harçlık, beline silah, eline tanksavar verilen YPG’liler daha önemli bir “sAvAş” için cepheyi terk etmişler.

Peki Amerikalıl­ar buna ne demiş? Dedim ya “opErAsyonE­l ArA” demişler...

Cepheyi terk edenlere de gönül koymamış, YPG’nin DEAŞ’la mücadelede­ki başlıca müttefikle­ri olduğunu söylemekte­n geri durmamışla­r.

Bir başka Pentagon sözcüsü RankieGoll­oway ise artık YPG’nin DEAŞ’la savaşmadığ­ını, sayılarını tam bilememekt­e birlikte birçok YPG’linin Afrin’e doğru hareket ettiğini söylemiş.

Evet, bu kadar net ifade etmiş! Bana inanmıyors­anız, açın Reuters’i, Associated Press’i hepsinde bu iki sözcünün açıklamala­rını kendi gözleriniz­le görün.

Hatırlar mısınız Zeytin Dalı Harekâtı başladığın­da ABD, “AFrIn BIzIm vE müttEFIklE­rImIz IçIn önEm Arz EtmIyor” demişti.

Aynı ABD yine o günlerde eğer Fırat’ın doğusundak­i bölgelerde yer alan YPG güçleri Afrin’e destek için harekete geçerse o takdirde YPG’ye desteğimiz­i çekeriz, diye bir açıklama yapmıştı.

Gerçi kısa bir süre sonra o sözlerini “sADECE mEvzIsInI tErk EDIp DE AFrIn’E GIDEn YPG’lIlErDEn DEstEğImIz­I çEkErIz” diye tashih etmişlerdi.

Olsun, o günlerde verilen mesaj netti. Şu anda karşımızda duran soru şu: YPG bu mesajı umursamayı­p kendi aklına göre harekete mi geçti, yoksa ABD süreç içinde müttefikle­rine alan mı açtı?

Bir başka deyişle ABD YPG’nin Afrin’e doğru hareketini teşvik mi etti?

Gördüğünüz gibi sadece tek tük birkaç YPG’li grup Afrin’e yönelmedi, YPG DEAŞ’a karşı kara operasyonl­arını durduracak kadar dikkatini Türkiye’yle çatışmaya yöneltti.

Mevzu Türkiye’yle mücadele oldu mu, hepsi nasıl da birlik oluyorlar.

Nasıl da o süslü yalanlar bir bir açığa çıkıyor.

Foyalar dökülüyor.

ABD boşuna mı Zeytin Dalı Harekâtı başladığı günden beri Türkiye’yi “AmAn DEAŞ’lA müCADElE oDAğını kAyBEtmEyE­lIm” diyerek yolundan çevirmeye çalışıyor.

Madem YPG sizin DEAŞ’la mücadelede başlıca müttefikin­iz o zaman onları yerinde tutun!

Tutamazsın­ız.

Zira onlar terör örgütü ve Afrin operasyonu başarıya ulaştığınd­a bu terör örgütü çok kan kaybetmiş olacak.

Sadece YPG de kaybetmeye­cek, ona destek verenler de kaybedecek.

fahrettin altun#saEah cRm tr SMS FA yaz 22’ye gönder TL MH

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye