Sabah

4 1 ’Ü GOMİS ETMEDİ

Van Persie devre arası gönderildi, Janssen sakatlıkla boğuşuyor, Fernandao ve Soldado suskunları oynuyor

- 7PMLBO %FNJS WPMLBO EFNJS!TBCBI DPN US

2 MAÇ - 0 GOL - 0 ASİST 23 MAÇ - 24 GOL - 5 ASİST 17 MAÇ - 3 GOL - 1 ASİST

Fenerbahçe ne çektiyse golcülerin­den çekti... Sarılacive­rtliler, Galatasara­y’dan sayısal olarak iki kat fazla golcüye sahip olmasına rağmen, bu oyuncular, gol sayısında tek başına 23 lig maçında 24 gol atıp 5 asist yapan Gomis’ten geride kaldı. Fenerbahçe, sezona 4 yabancı golcü (Janssen, Fernandao, Soldado, Van Persie) ile başladı.

Fenerbahçe’ye geldiği günden, ayrıldığı güne kadar, futbolunda­n çok yıllık 5.7 milyon Euro’luk maaşı konuşuldu. Sezon başında umut veren açıkmalar yaptı. Ancak devre arası takımdan ayrıldı. Bu sezon 2 lig maçında 112 dakika forma giydi, 0 gol 0 asist yaptı.

Finansal Fair Play kriterleri­ne 11 MAÇ - 2 GOL - 4 ASİST Hiç verim alamadığı Van Persie’yi devre arasında sattı. Janssen ise 8 Aralık’tan bu yana sakat. Bu isimler toplamda 10 gol, 5 asistlik katkı verdi. Kanarya, golcülerin­den beklediği verimi alamamasın­a rağmen 47 golle Süper Lig’in en golcü takımı Galatasara­y’ın ardından ikinci sırada yer aldı. 59 gol atan Aslan’ın yarısı Gomis oldu.

rağmen 5 milyon Euro bonservis ödenip kadroya katıldı. Süper Lig’de 17 maçta 648 dakika görev yaptı. Sivasspor maçında attığı 3 gol dışında fileleri sarsamadı. Bunun dışında bir de 1 asist yaptı. 10 MAÇ - 5 GOL - 0 ASİST Sezonun ikinci yarısında sakatlıkta­n kurtulup, kilo verince yeni bir umut oldu. Toplamda 10 maçta 5 gol atıp en iyi performans­ı sergilese de son iki maçta alınan mağlubiyet­te onun da performans­ı etkiliydi.

 ??  ?? Takımın en heyecan veren hücum oyuncusuyd­u. Ancak 8 Aralık’ta Bursaspor maçında sakatlandı ve halen antrenmanl­ara başlayamad­ı. Oynadığı dönem performans­ına rağmen skorer bir görüntü çizemedi. 11 lig maçında 754 dakika forma giydi. 2 gol atıp, 4 asist...
Takımın en heyecan veren hücum oyuncusuyd­u. Ancak 8 Aralık’ta Bursaspor maçında sakatlandı ve halen antrenmanl­ara başlayamad­ı. Oynadığı dönem performans­ına rağmen skorer bir görüntü çizemedi. 11 lig maçında 754 dakika forma giydi. 2 gol atıp, 4 asist...

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye