Sabah

F.BAHÇE’NİN ŞAMPİYONLU­ĞU BEŞİKTAŞ’IN ELİNDE!

Beşiktaş’ın şampiyonlu­k yarışında Galatasara­y ve Başakşehir ile oynayacağı maçları kazanması Fenerbahçe’yi tekrar ilk ikiye taşıyabili­r Kocaman’ın, ‘Kontrolü kaybettik’ diyerek teslimiyet­çi bir ruh sergilemes­i camianın moralini bozuyor. Fikstüre baktığımı

-

Aykut Kocaman şampiyonlu­k yarışı için, “Kontrolü kaybettik” dedi. Sizce Kocaman’da artık ciddi bir umutsuzluk mu var, gerçekten Fenerbahçe yarışta çok geride mi? Bir de Fenerbahçe’nin sorunu Kadıköy’e gelmeyen taraftar mı, formsuz kalecileri mi, yoksa Kocaman’ın hataları mı? Yoksa hepsi mi?

Liderle arasındaki puan farkının altıya çıkması, tüm maçlarını kazansa bile, rakibin kaybetmesi­ni beklemeye mecbur oldukların­ı ifade etti Aykut hoca. Şampiyon olması için sadece kendisinin kazanması yetmeyecek. Bu bir matematik ifadesi, umutsuzluk değil. Bu kadar çok puan kaybeden takım, üstelik kendi sahasında bile oyuna hükmedemiy­orsa elbette şampiyonlu­k iddiası da törpülenec­ektir. Daha objektif bir değerlendi­rme yapacaksak, rakiplerin­e kıyasla Fenerbahçe’nin hâlâ zirvede olması, iddiasını koruması bile büyük başarı. Aykut Kocaman dahil, süreç içinde birçok hatalar oldu, olacaktır da. Ama eleştirile­rin bireysel düzeye indirilmes­i, ½;B04TAN: doğru analizi de engelliyor. Kendi taraftarı mutlu değil; “Fenerbahçe böyle oynamaz” diyor haklı olarak. Ama bu takım Fenerbahçe mi? Bu kadro kalitesiyl­e, kıyasladık­ları arasındaki farka baksınlar. Aykut hoca, rakipleriy­le arasındaki kalite farkını, mücadeleyi ön plana çıkartarak kapamak istedi ve bana göre başarılı oldu. Fenerbahçe taraftarı bu takımı ve anlayışı yalnız bırakarak, mücadelede­n vazgeçti. Özet budur.

Fenerbahçe’nin kaybettiği her maçtan sonra Kocaman, karamsar bir tablo çiziyor. Oysa Başakşehir’i yendikleri maçta oynadıklar­ı oyun için, “Biz Avrupa şampiyonu bile olabiliriz” demişti. Konyaspor’da kendine göre bir sistem oluşturan ve antrenör takımı kuran Aykut Kocaman, Türkiye Kupası’nı kazanmıştı. Aynı felsefe ile Fenerbahçe’yi yönetmeye çalıştığı için kadro oluşturmak­ta çok ciddi hatalar yapıyor. Özellikle Valbuena ile yaşadığı restleşmel­er, hem kendisine hem de takımına zarar veriyor. Galatasara­y ile evinde oynayacağı­nı düşünürsek ve kalan haftalarda­ki fikstür rahatlığın­ı da göz önüne getirirsek ben hâlâ F.Bahçe’nin şampiyonlu­k yarışının içinde olduğunu düşünüyoru­m. Aykut hocanın teslimiyet­çi bir ruh sergilemes­i camianın moralini bozuyor. 3 puanlı sistemde zirve yarışındak­i 4 takım kesin puan TÃ;E.EN: (omez ve Aboubakar döneminde kulübede oturan $enk Tosun’un gösterdiği sabrı Negredo gösteriyor. Beşiktaş’ta Portekizce konuşan oyuncu sayısı fazla olduğu için Vagner Love, bu kontenKand­an oynuyor. Oysa Negredo şu an Türkiye’de sırtı dönük oynayabile­n en iyi santrforla­rdan bir tanesi. İspanyol golcü saygıyı hak ediyor. Eğer Trabzon’da Quaresma kanatta oynasaydı Negredo, asla ön plana çıkamazdı. Vagner Love yeni gelmesine rağmen Talisca, Quaresma ve Adriano’dan saha içinde ciddi destek görüyor. Bu desteği Negredo oyunda olduğu sürece asla alamıyor. Trabzon’da golleri Babel attı, asistleri de Negredo yaptı. Şenol hoca bu ikilinin uyumunu gözeterek ve hücum hattında oluşan zenginliği düşünerek Negredo’yu ilk 11’de oynatmalı.

TEKİN: Negredo son iki maçta yaptığı asistlerle dikkat çekti ancak performans olarak İspanyol golcü ile Vagner Love arasında net bir fark yok. Eğer bir futbolcu, santrfor oynuyorsa sorulacak ilk soru kaç gol attığıdır. Negredo’yu son iki maçtaki final pasları yukarı taşıdı. Böyle olunca Vagner Love’ın bir adım önünde olduğunu söyleyebil­iriz. Ama ilk 11 sorusuna kayıpları yaşayacakt­ır. Ama fikstüre baktığımız­da Fenerbahçe, rakiplerin­e göre daha avantajlı. Taraftar, takımına güvenmediğ­i için değil sırf başkan Aziz Yıldırım’a tepki göstermek için gelmiyor. Aykut hoca söylemleri­yle küskün taraftarı daha fazla küstürmeme­li, tribünleri de sahanın içine çekecek söylemlerd­e bulunmalı.

Fark bir maçlık mesafenin dışına çıktı. Ancak artık yarışın kızıştığı haftalarda taraftarla­rın tribüne gelmemesin­i konuşacaks­ak büyük resme bakmak gerektiğin­i düşünüyoru­m. Burada gerekli kişiler kimse ve ne yapmaları gerekirse, nasıl bir oyunla taraftarı çekmek gerekiyors­a onların büyük resmi görmeleri şart. gelirsek,

Şenol hoca için haftalık form durumların­ın belirleyic­i olacağını düşünüyoru­m.

BİLGİÇ: Aslında Negredo’nun Trabzon maçında yedek soyunması sürpriz oldu. İki Fenerbahçe maçında da çok iyi oynamıştı. Muhtemelen yorgun olduğunu düşündüler. Babel en güzel açıklamayı yaptı. Takıma, şehre ve ortama uyum sağlama sürecini geride bıraktı. Artık kendi içgüdüleri­ni bir kenara bırakıp, takım arkadaşlar­ıyla birlikte de düşünmeyi başardı. Vagner Love’a da şans vermek zorundalar­dı. Sonunda performans­ıyla Negredo artık seçim yapmak zorunda bırakmadı hocasını. bir yarışı var. Fenerbahçe dokuzuncu haftada Galatasara­y ile oynadıktan sonra, geriye çekilip rakiplerin­in kendi aralarında­ki mücadeleye bakacak. Bu nedenle Akhisar yenilgisi ağır bir kayıp oldu. Galatasara­y iki maçı da kendi sahasında oynayacak, önemli bir avantaj sahibi. Aykut hocanın “Kontrolü kaybettik” saptaması, kendisine en yakın Beşiktaş’ın bu maçları kazanması ile Fenerbahçe’yi de tekrar ilk ikiye taşıyabili­r.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye