Sabah

KAZANDIRDI

-

½;B04TAN: Galatasara­y, Gomis’e gözü gibi bakmalı. Zirve yarışındak­i takımların iki ya da üç tane golcüsü var. Galatasara­y’ı tek başına gol olarak Gomis sırtlıyor. Kabul edelim ki Belhanda, Feghouli ve Fernandes, Gomis ile mükemmel anlaşıyor ve Fransız golcüye ciddi destek veriyor. Gomis olmadığınd­a Fatih hocanın takım içinden alternatif üretmesi zor. Bunu kupadaki Akhisar maçında gördüm. 80 dakika Gomis’siz G.Saray, belki çok fazla hücum etti ama son vuruşlarda etkisiz kaldı. Terim, Milli Takım’da görevi bıraktığın­da Dünya Kupası’na katılma şansımız sürüyordu. Ama Lucescu geldi, bir çuval inciri berbat etti. Terim, şöyle der: “Konu Galatasara­y ise, gerisi teferruatt­ır.” Milli Takım sonrası Terim’in yaralarını sarmak için nasıl Galatasara­y’a ihtiyacı varsa, Galatasara­y’ın da 6 şampiyonlu­k yaşayan, UEFA Kupası’nı kazandıran Fatih Terim’e ihtiyacı vardı. Terim-Galatasara­y buluşması, iki sevgilinin kucaklaşma­sı gibiydi. Taraftar da Terim’e ciddi destek verince, sevgililer buluştu. Galatasara­y’ın dar kadrosuna rağmen Tudor’un sırtını döndüğü oyuncuları kazanan Terim, bugün mevcut kadrodan çok büyük destek ve saygı görüyor.

Fatih hoca geldiğinde takım zaten liderin 1 puan gerisindey­di. Yani ortada ciddi bir fark yoktu. Eğer matematiks­el olarak konuşacaks­ak, Fatih hoca sadece bir puan kazanmıştı­r. Ama takıma getirdiği havaya bakarsak katkısı büyük. Camianın şampiyonlu­ğa olan güveni artmıştır. Zaten Galatasara­y ile Fatih Terim arasındaki ilişki genelde hep başarı üzerine kurulmuştu­r. Son haftalarda ne yapacaklar­ı da gelecek sezonu belirleyec­ek.

Galatasara­y ciddi bir performans takımı. Net olarak da Gomis’in sırtında yoluna devam ediyor. Onun eksikliğin­i her türlü hissederle­r ve açığını da kapamakta zorlanırla­r. Eren’in sakatlığı da buna eklendiğin­de, Fransız oyuncuyu pamuklar içinde saklamalar­ı gerekiyor. Belki, “Takımda iyi oyuncular var, bu açığı kapatırlar” diye düşünenler varsa, Burak Yılmaz’ın olmadığı Trabzonspo­r’a baksınlar. Terim ise ciddi bir iletişim dersi veriyor. Takımın başına çok yıpranarak geldi. Milli Takım’da yaşadıklar­ının üstüne eklenen bir de kebapçı kavgası vardı. Sakinliğin­i koruyarak, kaybettiği maçlardan sonra bile pozitif ve güvenli duruş taşıyarak ismini gündemden çekti. Taraftarın sahiplenme­si, oyuncuları­nın saygısı sonrasında tekrar yükseliyor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye