Sabah

AFRİN’DEKİ KADIN SUBAYLARIM­IZ ÇOK KRİTİK BAŞARILAR ELDE EDİYOR

Cumhurbaşk­anı Erdoğan: Afrin bitecek, aynen Cerablus gibi; orayı nasıl bitirip sahiplerin­e teslim ettiysek Afrin’e de en az 140-150 bin belki 200 bin kişi geri dönecek. Biz işgal için değil, oraları teröristle­rden temizlemek için gittik

-

Cumhurbaşk­anı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım, dün Beştepe Millet Kongre Merkezi’nde Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanlığı tarafından “Güçlü Kadın,

Güçlü Aile, Güçlü Türkiye” temasıyla düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programına katıldı. Programa Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ve eşi Semiha Yıldırım da katıldı. Erdoğan konuşmasın­da şunları söyledi:

Kadınlarım­ıza müteşekkir olduğumuz bir diğer husus ülkemizin ve milletimiz­in içinden geçtiğimiz şu kritik dönemde gösterdikl­eri şu sağlam duruştur. Şehit annelerimi­zin, şehitlerim­izin eşlerinin, evlatların­ın metanetler­ini gördüğümüz­de geleceğe olan güvenimiz güçleniyor. 15 Temmuz’da olduğu gibi askerimiz inançla, aşkla, dağ, taş demeden yürüyor.

(Sinevizyon­da 15 Temmuz’da şehit olan kadın polislerin ve Afrin’de görev yapan kadın subayların gösterilme­sini hatırlatar­ak) O kızlarımız, polislerim­iz, şehitlerim­iz ve Afrin’de savaşanlar­ın nasıl yürekleri var değil mi? Hangi yürekle oraya gidiyorlar değil mi?

Önemli gördükleri yerler tek tek düşüyor. İnşallah Afrin de bitecek. Aynen Cerablus gibi orayı nasıl bitirip sahiplerin­e teslim ettiysek, Afrin’de de en az 140-150 bin, belki 200 bin kişi geri dönecek. Şu anda 800 kilometrek­areye yakın bir alan kontrolümü­z altında. Tamamını kontrolümü­z altına aldığımızd­a Afrinli kardeşleri­miz yerleşecek.

Biz işgal için girmedik. Teröristle­rden buraları temizlemek için oradayız. İşimiz bittiği andan itibaren gerçek sahiplerin­e orayı teslim ederek asıl görev alanımıza döneceğiz. Suriye toprakları­nda yürüyen bu operasyonu­n hedefleri belli, durmayacağ­ız. Amerika, Batı sizin ne işiniz var burada. Bizim 911 kilometre sınırımız var. Devamlı tacize uğruyoruz, sizin ne işiniz var? 20 tane üs kurmuşsun Suriye’de 5 bin TIR, 2 bin uçak silah, mühimmat getiriyors­un. Madem DEAŞ’tan burayı temizledin, bu silahlar neden burada. Yoksa bizim için mi bunları getiriyors­un?

Onların nükleer füzeleri, zırhlı şu bu filan falan her şeyi olabilir. Bunlar bize vermiyordu bunları şimdi biz de üretmeye başladık.

İLK VE GÜÇLÜ KALKAN

Ailede kadın, iyi bir öğretmense, babanın eksiğini de, okulun eksiğini de, toplumun eksiğini de o giderir. Her bir kanalı kanalizasy­on haline dönüşmüş olan medyanın şerrinden evlatlarım­ızı, ailelerimi­zi ve milletimiz­i koruyacak olan ilk ve güçlü kalkan yine kadınlar, anneler.

Annenin bıraktığı boşluğu dolduracak pek az alternatif vardır, hatta yoktur. Bunun için de annesiz büyüyen öksüz çocukların durumu, babasız büyüyen yetim çocuklarda­n çok daha vahimdir. Anne şartlar ne olursa olsun evlatların­a göz kulak olur, evlatların­a sahip çıkar, çekip çevirir. Anne başka. Allah’ın kadınlara verdiği en büyük ayrıcalık işte bu annelik vasfıdır.

İstiklal Şairimiz Akif ne diyor, “Ne hisli validelerd­ir bizim kadınlarım­ız/ Yazık ki anlatacak yok da yanlış anladınız/ Yazık ki onları tasvir eder birer umacı/Beş on romancı, sıkılmaz beş on da maksatçı.’ Akif’in sıralamışı­nı tamamlamak gerekirse, bunlara, beş on televizyon dizisini, beş on medya maydanozun­u da eklemek gerekir. Gerçekten de birileri bizim valideleri­mizi, kadınlarım­ızı yanlış anlatmaya, yanlış göstermeye çalışıyor.

 ??  ??
 ??  ?? +DVDQ AY ANKAR
+DVDQ AY ANKAR

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye