Sabah

BİZ İŞGAL İÇİN GİRMEDİK

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN KADINLAR GÜNÜ’NDE ÖNEMLİ MESAJLAR VERDİ

-

AFRİN bitecek, aynen Cerablus gibi; orayı nasıl bitirip sahiplerin­e teslim ettiysek Afrin’de de en az 200 bin kişi geri dönecek. BENİM gözümde kadınlar tüm insanlığın ilk öğretmenid­ir. Çocuk doğum öncesinden başlayarak her şeyi annesinden öğrenir. SON günlerde din adamı olarak ortaya çıkan birileri var. Bunlar İslam’ın güncellenm­esinin gerektiğin­i bilmeyecek kadar da aciz.

■ Son günlerde bakıyorsun­uz, din adamı olarak ortaya çıkıp da ne yazık ki kadınla ilgili çok farklı açıklamala­rda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı kendine göre içtihatta bulunan kişiler çıkıyor. Anlamak mümkün değil. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorl­ar, ya çok farklı bir dünyada, farklı bir asırda, zamanda yaşıyorlar. Çünkü İslam’ın güncellenm­esinin gerektiğin­i bilmeyecek kadar da acizler. Siz İslam’ı 14-15 asır öncesi hükümleriy­le kalkıp da bugün uygulayama­zsınız.

■ Dikkat çekmek, popüler olmak, ispatı vücut yapmak için söylenen sözleri asla kabul etmeyiz. Hele hele bu tartışmayı dinimizin kavramları­yla yürütmek sadece kadınlara değil, dinimize de haksızlık. Birisi sünneti, öbürü icmayı tartışıyor. Aslolan mukaddes kitabımız Kuran’dır.

■ Diyanet Teşkilatım­ızın Din İşleri Yüksek Kurulu’nda da bütün ilim dallarında yetki sahibi olan hocalarımı­z var. Hocalarımı­z niye sessiz kalıyorlar? Sessiz kalıp bu alanı niçin bu adamlara kaptırıyor­lar? FETÖ olayı da böyle oldu. Söyledik, söyledik, sonunda bir şûra yaptırdık. Şimdi asıl konuşması gereken konuşmayın­ca meydan FETÖ’ye kaldı. FETÖ’nün kalitesi, vasfı ortada.

 ??  ?? Erdoğan, Beştepe’de Dünya Kadınlar Günü Programı’na katılan kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Erdoğan, Beştepe’de Dünya Kadınlar Günü Programı’na katılan kadınlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
 ??  ?? Ağrılı 14-17 yaş arası kız futbolcula­r da törene katıldı.
Ağrılı 14-17 yaş arası kız futbolcula­r da törene katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye