Sabah

Bir tekme attı 2 aylık bebek öldü

Adana’da alkol alan Abdülkerim Başak (19), Suriyeli ailenin üzerinde bulunduğu elektrikli bisiklete tekme attı. Annesinin kucağından düşen 2 aylık Esma hayatını kaybetti

-

Adana’da geçen cuma günü arkadaşlar­ıyla birlikte alkol alan ve sarhoş olan Abdülkerim Başak (19), ailesiyle akraba ziyaretind­en dönen ve yoldan geçen Suriye uyruklu Muhammed El Mansur’un (23), kullandığı elektrikli bisiklete tekme attı. Kontrolden çıkarak devrilen elektrikli bisikletin arkasında oturan Muhammed El Mansur’un eşi Zeynep Mahruk (19), kucağındak­i 2 aylık bebeği Esma Mansur ile birlikte yola savruldu. Abdülkerim Başak, baba Muhammed El Mansur’un tepki göstermesi üzerine arkadaşlar­ıyla birlikte olay yerinden kaçarken, düşme anında başı asfalta çarpınca ağır yaralanan minik bebek Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırıldı. Darbeye bağlı beyin travması geçirdiği belirlenen Esma Mansur, 2 gün sonra yaşamını yitirdi.

Hemen harekete geçen Asayiş Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bölgedeki güvenlik kameraları­nı incelemeye aldı. Bir iş yeri kamerasınd­a bir grup gören polis, grubun koşarak kaçtığı yöndeki kameraları aramaya başladı. 55 güvenlik kamarasını­n görüntüler­ini inceleyen polis, saldırganı­n yağma, kasten yaralama ve hırsızlık gibi suçlardan kaydı bulunan Abdülkerim Başak olduğunu tespit etti. Gözaltına alınan zanlı, “Boğma rakı içtik. Yoldan geçen bisiklete tekme attım. Bebeğin ağlama sesini duyunca kaçtım” diyerek sorgusunda suçunu itiraf etti. ‘Kasten öldürme’ suçundan adliyeye sevk edilen ve bu sırada güldüğü görülen zanlı tutuklanar­ak cezaevine gönderildi. Acılı anne Zeynep Mahruk, “Arkamızdan bisiklete tekme attı. Yavrum elimden bir kenara düştü ben de olduğum yere düştüm. Kızımı tutuyordum elimden nasıl düştüğünü anlayamadı­m her şey bir anda oldu” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Zeynep Mahruk, bebeğinin fotoğrafın­ı gösterip, zanlıdan şikâyetçi oldukların­ı anlattı.
Zeynep Mahruk, bebeğinin fotoğrafın­ı gösterip, zanlıdan şikâyetçi oldukların­ı anlattı.
 ??  ??
 ??  ?? =iya RAMOĞLU SA%AH
=iya RAMOĞLU SA%AH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye