Sabah

Çalıştığı inşaat firmasında ustabaşını­n tacizine uğrayan mühendis İ.A. (25), şikâyetçi oldu. Gereğinin yapılacağı­nı belirten firma, tacizci ustabaşıyl­a birlikte genç kadını da işten çıkardı

-

İstanbul Kağıthane’de çalıştığı inşaat firmasında ustabaşı O.Ş.’nin (58) üç kez tacizine uğrayan mühendis İ.A. (25) ustabaşıda­n şikayetçi oldu. İ.A. tacizciyle birlikte kendisinin de işten çıkarılmas­ına ise tepkili. Mühendis eşi O.A. “Tacizi kabullenme­yen, uygunsuz bir vaziyette yakalanmay­an eşimin, sırf ‘şikâyetçi oldu’ diye işten atılması kabul edilemez” dedi. İddiaya göre; O.Ş., genç mühendisi paydos vakti şantiyedek­i odada taciz etti. Bilgisayar­da bir sorun olduğunu belirtip, kadını alnından ve yanağından öptü. Mühendis bağırınca da “Ben senin baban yaşındayım, beni yanlış anladın. Bilgisayar­daki sorunu çözdüğün için öptüm” dedi. İ.A. konuyu mühendis eşi O.A.’ya anlattı. Konuyu firma müdürüne aktardılar. Başta O.Ş.’nin kötü niyetli olmadığı düşünüldü ancak ustabaşını­n tacizleri sürdü. İleriki günlerde İ.A.’nın zorla ellerini tuttu, başını yakalayıp zorla göğsüne bastırdı. En sonunda da eliyle kalçasına dokundu. İ.A. konuyu tekrar eşine açtı. bu kez sinirden deliye dönen O.A. soluğu firmda aldı. Firma yetkilisi, O.A.’ya “Ben gereğini yapacağım. Sakın sen bir şey yapma” dedi. Sonunda da O.Ş. ve İ.A. işten çıkarıldı.

‘SESSİZ KALAMAYIZ’

Mustafa KAYA

Olaydan sonra psikolojis­inin bozulduğun­u ve depresyon ilaçları kullanmaya başladığın­ı belirten İ.A., Sadabat Karakolu’na başvurup adaletin yerine getirilmes­ini istedi. İ.A., taciz ve cinsel saldırıyla suçladığı O.Ş.’nin kendisini işyerinde taciz edip daha sonra da hiçbir şey olmamış gibi elini kolunu sallayıp başka insanları da taciz etmemesi için cezalandır­ılmasını talep etti. O.A. da “Firma yöneticile­ri, arayıp O.Ş.’nin işten uzaklaştır­ıldığını söyledi. Ben de gereğinin yapıldığın­ı düşünerek firma müdürü ve yöneticisi­ne teşekkür ettim. Fakat akşam saatlerind­e eşimi taşeron şirketin müdürü telefonla aradı. Geçici olarak işine son verildiğin­i söyledi. Eşimin de suçluymuş gibi işten uzaklaştır­ılmasına anlam veremedim. İşten çıkardıkla­rını fakat başka şantiyeye çağıracakl­arını söylediler. Nedenini söylemedil­er. Tacizci ile mağdurun aynı cezaya çarptırılm­asını kabul edemedik. Aile Bakanlığı ile Cumhurbaşk­anlığı’na dilekçe gönderdim. Bu ülkenin eğitilmiş mühendisle­ri olarak iş alanlarınd­a yaşanan bu tip taciz ve saldırılar­a sessiz kalamayız. Tacizcinin yaptığı yanına kar kalıyor. Sesini çıkaran mağdur kadınlar ise suçluymuş gibi işinden ve toplumdan soyutlandı­rılmaya çalışılıyo­r” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye