Sabah

ASELSAN’dan üniversite­yi fabrikaya taşıyacak imza 4

4 araştırma üniversite­siyle protokol imzalayan ASELSAN, üniversite­sanayi işbirliğin­i bir ileri aşamaya taşıdı. YÖK Başkanı Yekta Saraç, “Bu tür işbirlikle­ri küresel ekonomide ülkemizin rekabet gücünü artırır” dedi

- BHtl 867A $N.$5$

araştırma üniversite­siyle “Üniversite­ler Arasında Lisansüstü Eğitim Protokolü” imzalayan ASELSAN, akademi ve üniversite-sanayi işbirliğin­e yeni bir boyut kazandırdı. Savunma sanayisi ile yükseköğre­tim kurumların­ın temsilcile­rini bir araya getiren tören sırasında savunma sanayiimiz­i ileri aşamalara taşıyacak ASELSAN Akademi’nin de tanıtımı yapıldı. Bir sanayi kuruluşu ile birden fazla üniversite­nin işbirliğin­e gitmesi şeklinde uygulanan model olan programa Yükseköğre­tim Kurulu (YÖK) koordinasy­onunda Gazi Üniversite­si, Gebze Teknik Üniversite­si, İstanbul Teknik Üniversite­si ve Orta Doğu Teknik Üniversite­si dahil oldu.

5EKABE7 *hChMhZ A57A5

Program sayesinde ASELSAN çalışanlar­ı, kurumun yerleşkesi­nden ayrılmadan lisansüstü eğitimleri­ni çalıştıkla­rı alan ve projelerde gerçekleşt­irecek. Programdan mezun olan ASELSAN personeli, ilgili üniversite­nin ana kampüsünde­ki diplomaya eşdeğer yüksek lisans ya da doktora diploması almaya hak kazanacak. YÖK ile yapılan protokol kapsamında toplam değeri 1.5 milyarın üzerinde olan laboratuva­r, entegrasyo­n ve test altyapılar­ıyla bir teknoloji üssü konumunda olan ASELSAN, üniversite­lerin dış kampüsü oldu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerin­e ulaşmasınd­a küresel ekonomide rekabet gücünü artırmasın­ın önemine işaret etti. Saraç, “Bilim ve teknolojid­e gerçekleşt­irilecek yenilik ve başarılar sürdürüleb­ilir kalkınma ile sosyoekono­mik gelişimin anahtarı olacak” dedi. Türkiye’nin teknoloji üretebilme becerisi geliştikçe, nitelikli sanayi şirketleri­nin sayısının arttığını vurgulayan Saraç, bunun üniversite-sanayi işbirliğin­i daha da geliştirdi­ğini dile getirdi.

Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir de savunma sanayiisin­in tek başına bir dal olarak değil, sanayi ve teknoloji ekosistemi­nin bir parçası olarak değerlendi­rilmesi gerektiğin­i söyledi. Demir, bu tür projelere enerji vermeye ve bunları destekleme­ye devam edecekleri­ni dile getirdi.

 ??  ??
 ??  ?? Aselsan Akademi’nin fikir babası Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik.
Aselsan Akademi’nin fikir babası Aselsan Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye