Sabah

3089 terörist öldürüldü, 157 bölge temizlendi

- DAHA

AFRİN’DE

9 şehidin verildiği Keltepe bölgesinde YPG’li teröristle­rin sığınak olarak kullandığı tünel içindeki özel odada ele geçen 2 flaş bellek, çoğu ABD’li olan yabancı teröristle­rin örgüte verdiği desteği ortaya koydu. YPG saflarında­ki 422 yabancı teröristin 29’unun öldürüldüğ­ü belirlendi. Teröristle­rin isimlerini­n yanında keskin nişancı, silah eğitmeni, ABD özel birliğinde görev yapmış, ağır silah uzmanı gibi ifadeler yazılı olduğu öğrenildi.

GİZLİ ODADAN ÇIKTI

1 Mart’ta Racu beldesinde­ki Keltepe’de sisli ve yağmurlu havayı fırsat bilen teröristle­r, gizlendikl­eri tünellerde­n sızarak askerlere saldırmış, çıkan çatışmada 100’ün üzerinde terörist etkisiz hale getirilirk­en 9 asker şehit olmuştu.

Keltepe bölgesinde önce sırasıyla Bülbül, Racu, Şeyh Hadid, Şeran beldelerin­i terörden temizleyen Mehmetçik, Cinderesi ilçesini kontrol altına alarak Afrin’e bir adım daha yaklaştı. Mehmetçik’in şimdiki hedefi ise Afrin’in 6’ncı ve son beldesi olan Mabatlı. Zeytin Dalı’nda dün itibariyle etkisiz hale getirilen terörist sayısı ise 3 bin 89 oldu. YPG/PKK-DEAŞ’ın işgalindek­i Afrin’de 5’i belde merkezi, 122’si köy, 30’u kritik nokta olmak üzere toplam 157 bölge de kontrol altına alındı.

arama-tarama faaliyeti gerçekleşt­iren askerler, hain saldırının yapıldığı tünellerde arama yaparken sözde ‘sorumlular’ için oluşturulm­uş özel bir odada çıkan 2 flaş bellekte başta ABD’liler olmak üzere YPG içinde bulunan yabancı uyruklu teröristle­rin isimleri ve fotoğrafla­rı yer alıyordu. Fotoğrafla­r, terör örrütü ile ABD bağlantısı­nı da bir kez daha gözler önüne serdi.

422 yabancı uyruklu terörist arasında, ABD’lilerin yanı sıra Fransa, Çin, Japonya, Cezayir, Kanada, İngiltere, Almanya, Hollanda, Danimarka, Slovenya, Avustralya ve İspanya vatandaşla­rının da bulunduğu görüldü.

YPG saflarında ABD’li keskin nişancılar, silah eğitmenler­i, ABD ordusunda görev yapmış ağır silah uzmanları ve ABD Özel Kuvvetler’de görev almış eski askerlerin olduğu da belirlendi. Kanadalı Hevi Piling isimli kadın teröristin yanında keskin nişancı olduğu, ABD’li Jamie Lane kod adlı teröristin silah eğitmeni olduğu yazılı. Damien Boudsommie­r ise Fransız ve BM adına Afganistan’da görev yapmış. Teröristle­r arasında bulunan Çin asıllı İngiltere vatandaşı Manchester Üniversite­si mezunu Huang Lei de dikkat çekti.

 ??  ?? Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir
Hamza Tümeni Komutanı Seyf Ebubekir
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye