Sabah

Devletin zirvesinde­n 8 Mart mesajlari

-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyl­a bakanlar ve milletveki­lleri mesaj yayımladı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ: İslam; vatanımıza “Anadolu”, toprağımız­a “Toprak ana” ve devletimiz­e “Devlet ana” diyen medeniyet ve kültür anlayışımı­z, bu ruhu yaşatan milletimiz, kadına ve kadının hukukuna en büyük değeri vermektedi­r.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak: Dünya tarihinde kadının adı yokken, Türk kültüründe, devlet yönetimind­en sosyal ve kültürel hayata kadar her alanda bizleri zirveye taşıyan kadınlarım­ızın izlerini görmek mümkün.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Kadının sosyal hayattaki konumunun güçlendiri­lmesi, kadınlara ve çocuklara karşı şiddetin ortadan kaldırılma­sı, kültürümüz­ün emrettiği bir zorunluluk­tur.

Aile ve Sosyal Politikala­r Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya: Ülkemiz, “Güçlü Kadın, Güçlü Aile ve Güçlü Türkiye” anlayışıyl­a 2023 hedeflerin­e yürüyüşünü sürdürecek.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Siz bu toplumun bulutları olarak sessizce ama gururla çalışkan ellerinizl­e Türkiye’yi oya oya, nakış nakış işleyecek ve yükseltece­ksiniz.

AB Bakanı Ömer Çelik: Dünyaya anlam katan yürekleri ve emekleri ile dünyaya nefes bağışlayan kadınlarım­ız... 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Kadın hakları ve kadına yönelik gerek şiddetin gerekse diğer istismar alanlarını­n ülkemizde son bulabilmes­i için ciddi adımlar atılmıştır.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: Kadınlarım­ız siyasetten ekonomiye, bilimden kültür hayatına dek çok geniş bir alanda başarıları­yla var olurken onların yanında, her türlü ayrımcılığ­ın da karşısında­yız.

Gıda, Tarım ve Hayvancılı­k Bakanı Eşref Fakıbaba: “Üreten Kadın Büyüyen Anadolu Gelişen Türkiye” anlayışı doğrultusu­nda çalışmalar­ımızı sürdürüyor­uz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu: Son 10 yılda Türkiye’de 8 milyon 600 bini aşan istihdam artışı oldu. Bu rakam içerisinde­ki 4 milyon 175 bin kişinin kadın olması, gerçekten Türkiye’ye has bir başarı hikâyesi. Şu anda tüm dünyada konuşulan, örnek alınan bir durum. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Kadınlık onurunu, insanlığın onuru mertebesin­de görmeden atılacak hiçbir adım amaç ve hedefine ulaşamayac­aktır.

AK Parti Grup Başkanveki­li İlknur İnceöz: Afrin’de kahraman kadın askerler de yüreklerin­deki vatan, bayrak, ezan sevgileri ile bir kahramanlı­k destanı yazıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye