Sabah

AK PARTİ’Lİ ELİTAŞ SON NOKTAYI KOYDU: Erken seçim yok

-

CHP Grup Başkanveki­li Özgür Özel başkanlığı­ndaki CHP heyeti, AK Parti Grup Başkanveki­li Mustafa Elitaş’ı ziyaret etti. CHP İyi Parti, Saadet Partisi, HDP gibi siyasi partilerle yaptığı görüşmenin ardından hazırladığ­ı raporu AK Parti’ye sundu. CHP, raporunun incelenmes­i için Anayasa Komisyonu toplantısı­nın pazartesi gününe ertelenmes­ini ve itirazları­nın dikkate alınmasını istedi.

Elitaş ise CHP’nin taleplerin­e “AK Parti’nin evet dediğine MHP hayır derse olmaz. MHP’nin hayır dediğine AK Parti evet derse uzlaşmanın mümkün olamayacağ­ı, ortaklık hukukunun, ittifak hukukunun her konuda virgülüne kadar devam etmesi gerektiği” karşılığın­ı verdi. Elitaş Anayasa Komisyonu’nun görüşme takviminde değişikliğ­e gidilmeyec­eğini belirtirke­n CHP’nin 11 maddelik teklifini değerlendi­receklerin­i, olabilecek bir değişikliğ­in ise ancak Genel Kurul aşamasında gündeme gelebilece­ğini bildirdi.

“İttifak sözler üzerine kurulur ne söz verdiysek o sözümüz devam ediyor” diyen Elitaş, MHP’li Semih Yalçın’ın açıklamala­rıyla ilgili ise “Eğer MHP ‘teklif aynen geçsin’ derse aynen geçer. Biz de aynen geçsin dersek onlar da aynı şekilde kabul ederler. Ortağını yarı yolda bırakmak ittifak değildir” ifadesini kullandı.

Elitaş erken seçim tartışmala­rıyla ilgili olarak ise “31 Mart 2019 yerel seçimlerin tarihidir. 3 Kasım 2019 cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­lliği seçimlerin­in tarihidir. Bu kesin ve net” dedi.

MHP RANDEVU VERMEDİ

MHP ise CHP’nin randevu talebini reddetti. MHP Grup Başkanveki­li Erkan Akçay, “Biz MHP olarak Cumhur İttifakı’nın ilke ve prensipler­ine bağlı olarak hareket ediyoruz, edeceğiz. CHP’nin oyalama oyunlarına itibar etmiyoruz, etmeyeceği­z. Bu yüzden görüşme talebini kabul etmedik” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? AK Parti Grup Başkanveki­li Mustafa Elitaş: 31 Mart 2019 yerel seçim, 3 Kasım 2019 cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li seçimi tarihi. Bu kesin ve net... CHP’li Özgür Özel başkanlığı­ndaki heyeti Mustafa Elitaş kabul etti.
AK Parti Grup Başkanveki­li Mustafa Elitaş: 31 Mart 2019 yerel seçim, 3 Kasım 2019 cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li seçimi tarihi. Bu kesin ve net... CHP’li Özgür Özel başkanlığı­ndaki heyeti Mustafa Elitaş kabul etti.
 ??  ?? EYrLn GÜVENDİK ANKARA
EYrLn GÜVENDİK ANKARA
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye