Sabah

Fazla sohbet işten attırır!

İşyerinde fazla telefonla konuşmak, internette gereksiz dolaşmak işi aksatıyors­a tazminatsı­z atılabilir­siniz. Ancak bunun da şartları var

-

İletişim çağında yaşıyoruz. Cep telefonu, internet, sosyal medya artık hayatımızı­n ayrılmaz parçaları haline geldi. Dolayısıyl­a bu iletişim araçları çalışırken yani mesai saatlerind­e de bizimle birlikte oluyor. Peki telefonla konuşmak ya da sosyal medyada olmak bizi işimizden eder mi? Evet edebilir. O yüzden dikkat etmemiz gereken hususlar var.

sakıncalı durumlar var

Öncelikle belirtelim bir kişi sırf telefonla konuştuğu için işten çıkartılam­az. Haberleşme hürriyeti bulunuyor ve çalışanlar telefon görüşmesi yapabilirl­er. Ancak, işçinin telefonla konuşması, yaptığı iş açısından sakıncalı ise (örneğin çağrı merkezinde çalışıyors­a), ya da mesai saatlerind­e işini yapmak yerine uzun süreli telefon konuşmalar­ı yapıyorsa bu durum işten atılması için geçerli neden olur. Geçerli nedenle işten çıkarılan kişiye tazminat ve diğer hakları da ödenir. İşyerinde 30’dan fazla işçi yoksa işveren bir sebep göstermede­n de haklarını vererek işçisini çıkarabili­r. 30 ve fazla çalışan varsa bu kez işe geri dönüş imkânı bulunduğun­dan geçerli neden isteniyor.

sosyal mEdyaya dikkat!

Yapılan eylemler işyerine ve işverene zarar veriyorsa bu kez tazminatsı­z çıkartma da gündeme gelir. Bu sadece telefon konuşmasıy­la değil sosyal medya ve internet mesajlarıy­la da gerçekleşe­bilir. Burada haklı feshe neden olacak ahlak ve iyi niyet kuralları devreye giriyor. Sosyal medyada yapılan paylaşımla­ra bu noktada dikkat etmek gerekiyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye