Sabah

Bekârlığa veda partisi dönüşü facia 11 KADIN ÖLDÜ

İşkadını Mina Başaran ve 7 arkadaşını taşıyan özel uçak, Birleşik Arap Emirlikler­i’nden Türkiye’ye dönerken İran’da düştü. Mürettebat­ı 2 kadın pilot ve bir hostesten oluşan uçaktan kurtulan olmadı

-

Evlilik hazırlıkla­rı yapan ve bekârlığa veda partisi için gittiği Birleşik Arap Emirlikler­i’nden (BAE) dün İstanbul’a dönüşe geçen işkadını Mina Başaran (28) ile 7 arkadaşını taşıyan TC-TRB kuyruk tescilli Bombardier Challenger 604 tipi özel uçak, İran hava sahasına girdikten bir süre sonra düştü. Faciada 8’i yolcu, biri hostes, 2’si de pilot olmak üzere toplam 11 kadın hayatını kaybetti.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınan bilgiye göre, Birleşik Arap Emirlikler­i’ndeki (BAE) Şarja OMSJ Havalimanı’ndan İstanbul Atatürk Havalimanı’na gelmek üzere kalkan Başaran Holding’e ait özel jet, İsfahan’ın 80 mil güneybatıs­ından İran hava sahasına giriş yaptı. Uçağın radar görüntüsü dün saat 14.40’ta Shahrekord kenti yakınların­da kayboldu.

MhRETTEBAT DA .AD,N

Türkiye’nin Tahran Büyükelçis­i Hakan Tekin, uçakta 3’ü mürettebat, 8’i yolcu 11 kişinin bulunduğun­u bildirdi. Uçağın düştüğü yerin tespit edildiğini belirten Tekin, ekiplerin kaza bölgesine ulaşmaya çalıştığın­ı kaydetti.

Bu arada uçağın düşüş nedeniyle ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı. Bazı görgü tanıkları, uçağın alev alarak düştüğünü öne sürdü.

Mürettebat­ı kaptan pilot Beril Gebeş, ikinci pilot Melike Kuvvet ve hostes Eda Uslu’dan oluşan uçakta, Mina Başaran ve 7 arkadaşı yolcu olarak bulunuyord­u. Gelecek ay evlenecek olan Mina Başaran’ın, arkadaşlar­ı ile birlikte bekârlığa veda partisi için Birleşik Arap Emirlikler­i’ne gittiği ifade edildi. Başaran ve birlikte seyahat ettikleri belirtilen arkadaşlar­ı Ayşe And, Zeynep Coşkun, Jasmin Baruh Siloni,

Liana Hananel, Aslı İzmirli, Burcu Gündoğar

Urfalı ve Sinem Akay’la Dubai’de çektirdikl­eri fotoğrafla­rı sosyal medyada paylaştıkl­arı ortaya çıktı.

 ??  ?? Zeynep Coşkun Mina Başaran Aslı İzmirli Sinem Akay Ayşe And Burcu Urfalı
Zeynep Coşkun Mina Başaran Aslı İzmirli Sinem Akay Ayşe And Burcu Urfalı
 ??  ?? -asmin Baruh /iana Hananel
-asmin Baruh /iana Hananel
 ??  ?? Mina Başaran Hüseyin Başaran Murat Gezer
Mina Başaran Hüseyin Başaran Murat Gezer
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye