Sabah

Minibüse binmek için Londra’dan geldi

-

/ondra merke]li )ord $YruSa 6mart 0obility nin direkt|rü 6araK -ayne :illiams minibüs taşımacılı­ğını yerinde araştırmak için İstanbul’a geldi

Geleceğin ulaşım çözümleri için araştırmal­ar yapan Ford Motor Company, minübüsü keşfetti. Amerikan otomotiv devi, Türkiye’ye özgü minibüsün dünyanın ulaşım sorununu çözebilece­ğine inanıyor.

Londra merkezli Ford Avrupa Smart Mobility’in yeni direktörü Sarah-Jayne Williams, minibüs taşımacılı­ğını yerinde deneyimlem­ek için İstanbul’a geldi. Williams, başta minibüs ve metrobüs olmak üzere toplu taşıma araçlarınd­a yolculuk yaptı.

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Ford Motor Company’nin Smart Mobility (Akıllı Mobilite) çözümleri kapsamında City of Tomorrow projesini hayata geçirdiğin­i söyledi. Toplantıla­rda Türkiye’ye özgü taşımacılı­k sistemleri­ni anlattıkla­rını ifade eden Yenigün, minibüsün sonunda Ford Avrupa Smart Mobility’in dikkatini çektiğini açıkladı.

Avrupa’da toplu taşımacılı­ğın otobüslerl­e yapıldığın­ı ifade eden Yenigün, Akıllı Mobilite çözümlerin­de minibüsün de yer aldığı projeler üzerinde çalışıldığ­ını anlattı.

Buna göre müşteriler akıllı telefonlar­la belirli bir hatta çalışan minibüse binmek için rezervasyo­n yapabilece­k. Minibüs durağa geldiğinde binmek için telefondak­i barkodunu okutması yeterli olacak.

2018 HEDEFİ DÖRT ÜLKE

City of Tomorrow projesinde­ki dört ülke arasında İstanbul’un da yer alması için Ford’u ikna ettiklerin­i belirten Yenigün, şunları söyledi: “Projenin 2018 hedefi, Almanya, İspanya, Türkiye ve Birleşik Krallık olmak üzere dört ülkede çeşitli mobilite çözümlerin­i uygulamak. Nüfusun artması ve şehirlerde yaşamanın zorlukları­na yönelik yaratıcı çözümler aranıyor.”

Haydar Yenigün

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye