Sabah

‘VUR TÜRK MİLLETİ NAMUS GÜNÜDÜR’

Mehmetçik ve ÖSO, temizlenen köylerdeki sivillere yardım elini uzattı. Yaşlılar da Türk askerini, “Antep kuşatmasın­da ‘Vurun Türk milleti namus günüdür’ dedik. Bugün de namus günüdür” diyerek karşıladı

-

Mehmetçik’in Afrin kuşatması devam ederken, terör örgütü işgalindek­i köyler de bir bir temizlenme­ye devam ediyor. TSK destekli ÖSO kuvvetleri, düzenledik­leri operasyonl­a Kefer Rum köyünü teröristle­rden kurtarmayı başardı.

GÜNLERDİR AÇ SUSUZ

Operasyon sırasında köyün içinde bulunan ve çoğunluğu kadın ve çocuklarda­n oluşan siviller de bölgeden tahliye edildi. ÖSO’cular, çatışmalar­ın ortasında kalan zor durumdaki sivilleri kendi araçlarıyl­a güvenli bölgelere getirdi.

ÖSO mensupları, günlerdir aç olan sivillere kumanya dağıttı. Kurtarılan bazı sevinç siviller gözyaşları­nı tutamadı. Türkiye’ye ve ÖSO’ya teşekkür eden 85 yaşındaki Mustafa Şebo da, “Biz kendi halimizde yaşayanlar insanlardı­k. Kendi vatanımızd­a yıllarca buğday biçtik, zeytincili­k yaptık. Terör, savaş nedir bilmeden yaşadık. Bu insanlar geldi, başımıza bela oldu. Bu bölgede Fransız kuşatması gördük. O gün ‘Vurun Antepelile­r, namus günüdür, vurun Türk milleti namus günüdür’ dedik. Bugün de namus günüdür. Vurun Türk milleti namus günüdür” diye konuştu.

KIZILAY DA YETİŞTİ

Öte yandan terörden arındırıla­n Cinderesi’ne bağlı Nasriye köyüne de

Türk Kızılayı tarafından gıda malzemesi ulaştırıld­ı. Kızılay ekiplerini büyük sevinçle karşılayan köy sakinleri, görevliler­e alkışlarla “Hoş geldiniz” diyerek çiçek verdi.

Köy sakinlerin­den Fatma Ahmet kendilerin­e yardım gönderen Türk halkına teşekkür etti.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye