Sabah

2-1 GÜMBÜR GÜMBÜR

- 12 MART 2018 PAZARTESİ .FINFU ½[DBO NFINFU P[DBO!TBCBI DPN US

Konyaspor karşısında 1-0 yenik duruma düşmesine rağmen üç puanı almayı başaran Galatasara­y, Konyaspor kalesini adeta abluka

Yalçın görev yaptığı takımlarda çıktığı ilk maçlarda hep puan kazanmış. Sergen, Konyaspor’un başına geçince Galatasara­ylı dostlarım Sergen’le ilgili, “Eyvah” diye endişeliyd­i. Oysa bu sezon Galatasara­y ile Konyaspor birbirleri­yle oynadıklar­ı maç sayısı olarak akraba gibiydi ve birbirleri­ni iyi tanıyorlar­dı. Üstelik Galatasara­y üç maçta hiç kaybetmemi­ş ve Konya’ya karşı ciddi oyun ve skor üstünlüğü kurmuştu.

Kağıt üzerinde favori olmak ile sahada kazanmak aynı şey değildi. İlk yarıda korkulan oldu. Galatasara­y adeta iSergen Yalçın” sendromuna tutuldu.. İkinci dakikada Donk ıskaladı, Konyasporl­u Moke kafayla golü attı. Gol sonrası yüklenen, rakibini sahasına kilitleyen Galatasara­y sağlı sollu ataklar yaptı. Özellikle Feghouli işbirliği yaptığı Mariano’nun araya attığı paslarla bol bol gol ortası yaptı. Sergen’in büyüsü mü bilemem ama 25 gollü Gomis penaltı vuruşunda kaleci Serkan’ı geçemedi. Feghouli, Konya ceza alanı içinde önüne gelene çalımı bastı ama gollük şutunda Serkan’ı geçemedi. Maicon’un kafa vuruşunda direkten dönen topunu Gomis kontrol edip vurması gerekirken acele edince golü kaçırdı.. Konya’nın kalesini çok adamla kapatması Galatasara­y savunmasın­ın bile elini kolunu sallayarak hücuma çıkmasına neden oldu. Maicon-Serdar ikilisinin kontrolsüz çıkışların­dan Volkan Şen faydalandı ama iki net pozisyonda gollere Muslera kurtarışla­rıyla izin vermedi. Galatasara­y oyun olarak öndeydi ama Rodrigues istediği geniş alanları bulamadı. Belhanda da yeterince sorumluluk almayınca Galatasara­y hücum bölgelerin­de organize olamadı. Başta Volkan Şen olmak üzere Konyasporl­u oyuncular en ufak dokunuşlar­da yerden kalkmayara­k hep zaman çalmaya çalıştı. Hakem özellikle Volkan’a fazlasıyla tolerans gösterdi. Galatasara­ylı oyuncular gol atamadıkça gereksiz yere sinirlendi ve kart gördü. Terim’in Feghouli’nin ataklarını besleyen Mariano’yu oyundan alması yanlıştı. Fatih Terim’in, Donk’u çıkartıp Sinan Gümüş’ü oyuna sokması maçı kazanmak adına büyük restti. Sinan, görevini yapıp Gomis’e mükemmel bir gol ortası sundu. Ardından harika bir gol atıp Galatasara­y’ı adeta ipten aldı. Sinan’ın attığı altın değerindek­i ikinci gol sonrası, kulübede ve tribünlerd­e yaşanan mutluluk Galatasara­y’ın şampiyonlu­k yürüyüşünü güçlendire­cektir. altına aldı. Sarı kırmızılı oyuncular Serkan’ın bulunduğu kaleye 25 şut atarken, ceza sahasına ise 36 orta gönderdi.

Lider Galatasara­y kümede kalma savaşı veren Konyaspor’u ölüp ölüp dirildiği maçta 2-1 yendi ve 3 puan farkla zirvede tek kaldı.

Türk Telekom Stadı’nda ‘dakika 1 gol 1’ oldu. Serdar Aziz sezon boyunca yaptığı gereksiz faullere bir yenisini ekledi. Volkan Şen’in içeri kavisli kestiği topu önce Selçuk sonra Donk ıskaladı, Moke eğilerek vurduğu kafayla topu ağlara gönderdi: 0-1. Geri düşen Aslan 19’da Selim Ay’ın eline çarpan topta penaltı kazandı. Bir ay önce Alanya’da Emre Akbaba’nın penaltısın­ı kurtaran Serkan Kırıntılı dün de Gomis’in penaltısın­ı köşeden çıkardı. Kontraya çıkan Konyaspor’un etkili ismi Volkan Şen 44’te karşı karşıya pozisyonda Muslera’yı geçemedi. İlk yarının uzatmasınd­a Maicon’un kafası direkten döndü.

İkinci yarıya Linnes ve Sinan Gümüş’ü oyuna alarak başlayan Cimbom beraberlik golünü 69.dakikada buldu. 10 numaraya geçen Feghouli atağı başlattı, Sinan Gümüş sağdan ortaladı, Gomis kafayla golü attı: 1-1. 87’de Nagatomo içeri kesti, Sinan Gümüş jeneriklik bir sol voleyle galibiyeti getirdi: 2-1.. Bu gol tribünleri coşturdu Galatasara­y, “Oh be” dedi.

SP2R T2T2 SÜPER LİG PUAN DURUMU

Fatih Terim’in, Donk’u çıkartıp Sinan Gümüş’ü oyuna sokması maçı kazanmak adına büyük restti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye