Sabah

DİRİLİŞ KENDİNİ AFRİN’DE GÖSTERDİ CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN:

- Hüseyin CUMALI

ŞİMDİ yeniden bir diriliş var. Bu diriliş kendini Afrin’de gösterdi. BU operasyonl­arın amacı haklıya hakkını, haine de cezasını vermek. ‘HADDİNİZİ aşmayın’ diyenlere, hadlerini bildire bildire bugünlere geldik. BİR Müslüman olarak dinime zafiyet getirenler­e karşı konuşmak hakkım.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Türkiye’nin sınır ötesi operasyonl­arını “Haklıya hakkını, haine de cezasını veriyoruz” sözleriyle anlattı, “Vatanımızı, bayrağımız­ı savunmak namus borcumuzdu­r” dedi Erdoğan, “Şimdi yeniden bir diriliş var. Bu diriliş kendini Afrin’de gösterdi” ifadesini kullanıp, “Haddinizi aşmayın, diyenlere, hadlerini bildire

bugünlere geldik” diye konuştu

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti’nin Bolu ve Sakarya kongreleri­nde konuştu. Erdoğan, Zeytin Dalı Harekâtı’nda 3 bin 300 teröristin etkisiz hale getirildiğ­ini açıklayara­k özetle şunları söyledi:

■ RABBİM BİZE DE

ŞEHADET NASİP ETSİN: Şehitlerim­iz de var. Ama şunu biliyorlar. ‘Allah yolunda öldürülenl­ere ölüler demeyiniz. Onlar diridirler ancak siz bilemezsin­iz, siz anlamazsın­ız.’ Bunu bildikleri için de şehadete yürüyorlar. Rabbim bizlere de nasip etsin inşallah.

■ ŞİMDİ YENİDEN DİRİLİŞ VAR: Biz böyle yürüyeceği­z. Zaten böyle yürüdüğümü­z zaman hep büyümüşüz, güçlenmişi­z, yükselmişi­z. Bu değerleri kaybedince de geri geri gitmişiz. Şimdi yeniden bir diriliş var. Bu diriliş kendini Afrin’de gösterdi, kendini Cerablus’ta gösterdi. El Rai’de, El Bab’da gösterdi.

■ EY NATO, NE ZAMAN YANIMIZDA OLACAKSIN?: Herhangi bir yerde bir sıkıntı olduğu zaman NATO’dan bize bir görev tereddüb ettiğinde, yeri geldi Somali’de olduk, yeri geldi Afganistan’da olduk. Şu anda Suriye’de bu olaylar yaşanırken, ey NATO, sen ne zaman olacak da bizim yanımızda yer alacaksın? 911 kilometre burada bizim sınırımız var. Sürekli terör örgütleri oradan bizi taciz ediyor. Suriye rejimi aynı şekilde bu yollara başvuruyor. Peki sen ne zaman ortaya çıkacaksın? Devamlı ben bunları mı söyleyeceğ­im?

■ NAMUS BORCUMUZDU­R: Bizim yaptığımız sadece haklıya hakkını, haine de cezasını vermekten ibarettir. Bu ülkenin, bu milletin canından aziz bildiği değerlerin­e yapılan saldırılar karşısında susup oturmak bize yakışır mı? Birliğimiz­i, beraberliğ­imizi, vatanımızı, bayrağımız­ı savunmak bizim namus borcumuzdu­r.

■ DAHA NELER OLACAK NELER...: Bizim artık silahlı, silahsız, insansız hava aracımız var. Hepsini biz kendimiz üretir hale geldik. Hani ‘Olmaz’ diyordunuz. Bak oldu işte. Yanlış komşular elhamdülil­lah bizi mülk sahibi yaptı. Daha neler olacak hep-bildire neler. ‘Olmaz’ dedikleri ne varsa sini de hayata geçirdik. ‘Yapamazsın­ız’ dedikleri ne varsa, hepsini gerçekleşt­irdik. ‘Başaramazs­ınız’ dedikleri ne kadar mücadele varsa, hepsinin de içine adeta gözü kapalı daldık. ‘Haddinizi aşmayın’ diyenlere, hadlerini bildire bildire bugünlere geldik.

■ BİN YILDIR BEDELİNİ ÖDEDİK: Biz bu ülkeyi ihsanla, lütufla birilerini­n kolları ve kanatları altında kurmadık. Biz bu toprakları 1071’den beri şehitlerim­izin kanları ile yoğurarak kendimize vatan kıldık. Anadolu’yu yurt edinmenin bedelini bin yıldır fazlası ile ödedik, hâlâ da ödüyoruz.

■ OSMANLI TOKADINI SADECE ONLAR YEMEDİ: Ne yazık ki dün beraber yürüdükler­imizden bazıları Osmanlı tokadının ne olduğunu hâlâ anlayamamı­ş. Osmanlı tokadını sadece Afrin’deki 3 bin 300 terörist yemedi, onların dışındaki bazıları da yedi.

 ??  ?? AK Parti’nin Bolu ve Sakarya il kongreleri­nde konuşan Erdoğan, elinde zeytin dalıyla harekâtın önemini anlattı.
AK Parti’nin Bolu ve Sakarya il kongreleri­nde konuşan Erdoğan, elinde zeytin dalıyla harekâtın önemini anlattı.
 ??  ?? SAKARYA
SAKARYA
 ??  ?? SON
SON
 ??  ?? BOLU
BOLU
 ??  ?? HDsDn AY SABAH
HDsDn AY SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye