Sabah

Şehitleri on binler uğurladı

Afrin şehidi Uzman Çavuş Taner Kart ile Ağrı’da şehit düşen Uzman Çavuş Göksel Koç, toprağa verildi. Koç’un 4 yaşındaki kızı Ecem babasını asker üniforması­yla uğurladı

- erhat KAYA amza A/ /

AFRİN şehidi Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart, Ünye’de 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğun­a uğurlandı. Doğubayazı­t’ta çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Göksel Koç da Isparta’da toprağa verildi.

Afrin’deki Zeytin Dalı Harekâtı’nda el yapımı patlayıcın­ın infilak etmesi sonucu şehit olan Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart, Ordu’nun Ünye ilçesinde, yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğun­a uğurlandı. Ağrı’nın Doğubayazı­t ilçesinde çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Göksel Koç ise memleketi Isparta’da toprağa verildi.

BAKAN/AR DA KATI/DI

Tankçı Uzman Çavuş Taner Kart’ın (26) naaşı Ordu’nun Ünye ilçesi Cumhuriyet Meydanı’na getirildi. Törende anne Nurlu ve baba İlhan Kart metanetini korurken, şehidin bir yıl önce evlendiği eşi Ayşe Kart gözyaşları­nı tutamadı. Törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ordu Valisi Seddar Yavuz, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı. Cenaze namazında şehit babası İlhan Kart, Bakan Tüfenkci ile birlikte saf tuttu. Şehidin cenazesi Akkuş ilçesine bağlı Tuzak mahallesin­de toprağa verildi.

Ağrı’nın Doğubayazı­t ilçesinde çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Göksel Koç (40) içinse Isparta’nın Keçiborlu ilçesi Kozluca köyünde tören düzenlendi. Cenaze törenine şehidin yakınların­ın yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Burdur Valisi Şerif Yılmaz, milletveki­lleri ve vatandaşla­r katıldı.

YETİM YEĞENİNİ DE OKUTUYORDU

Şehidin 4 yaşındaki kızı Ecem Naz, törende askeri üniforma giydi. Şehidin naaşı Kozluca köyü mezarlığın­da toprağa verildi. Evli ve 2 çocuk babası Göksel Koç’un ailesiyle birlikte Şehit Göksel Koç’un astsubay olan ağabeyinin yaklaşık 10 yıl önce kızı ve eşinin öldüğü trafik kazası sonrası yatağa bağımlı hale geldiği ve 2 yıl önce de yaşamını yitirdiği öğrenildi. Şehit uzman çavuş ağabeyinin çocuğunu da okutuyordu. SABAH

 ??  ?? Taner Kart Göksel Koç
Taner Kart Göksel Koç

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye