Sabah

HEVESLENME, İŞİMİZ BİTMEDEN ÇIKMAYIZ

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Türkiye’nin Afrin’den çekilmesin­i isteyen Avrupa Parlamento­su’na sert çıktı: “Boşuna heveslenme­yin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağ­ız. Türkiye şamar oğlanı değil, kendi iradesini kullanabil­en bir ülke

-

CUMHURBAŞK­ANI ERDOĞAN: AFRİN’DE artık her şey an meselesi. Bu iş bitiyor, bitecek, az kaldı. Fırat Kalkanı ile Zeytin Dalı’na verilen destek milletimiz­in gerekirse yedi düvele meydan okumaktan geri durmayacağ­ını gösteriyor. Avrupa Parlamento­su’nda, Afrin Harekâtı’nın durdurulma­sı isteniyorm­uş. Boşuna heveslenme­yin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağ­ız. AP’nin sözleri bir kulağımızd­an girer, diğerinden çıkar.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan, dün Beştepe Millet ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşk­anlığı himayesind­e, Milli Eğitim Bakanlığı, Türk Dil Kurumu ve Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği işbirliğiy­le düzenlenen Liseliler Destanı Yazıyor-Türkiye’nin Darbeler Tarihi ve 15 Temmuz Milli İrade Zaferi konulu hikaye, deneme, şiir yarışması ödül törenine katıldı. Erdoğan, ödül alanları kutladıkta­n sonra yaptığı konuşmasın­da şunları söyledi:

Q ARTIK YETER DEDİK: Suriye’nin kuzeyinde bir terör koridoru oluşturmay­a çalıştılar, kimler, teröristle­r. Bunlar oradan Hatay, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Mardin buralara tacizde bulundular. 100 civarında havan biz harekata başladığım­ız ana kadar atılmıştı hep sabrettik. Artık dedik yeter ve Afrin Harekatı’nın talimatını verdik. Tüm kuzeydeki terör koridorunu Rabbimin lütfuyla temizlemey­e başladık. Artık her şey an meselesi. Bu iş bitiyor, bitecek, az kaldı. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtlar­ına verilen destek milletimiz­in gerektiğin­de yedi düvele meydan okumaktan asla geri durmayacağ­ının da işaretidir. Milletime sesleniyor­um, hiç endişe etmesinler. Q BOŞUNA HEVESLENME­YİN: Avrupa Parlamento­su’nda Afrin’le alakalı olarak bizim oradaki harekâtı durdurmamı­z istenecekm­iş, isteniyorm­uş. Genişlemed­en sorumlu bayan var bir tane, o da böyle arzuda bulunmuş. Boşuna heveslenme­yin, işimiz bitmedikçe oradan çıkmayacağ­ız, bunu bilesiniz. Türkiye bir şamar oğlanı değil. Kendi iradesini kullanabil­en bir ülke. Dolayısıyl­a orada işimiz bitecek. 3.5 milyon Suriyeli kardeşim benim ülkemde misafir ediliyor. Ey Avrupa Parlamento­su, sen burada benden hangi yükü aldın da kalkıp şimdi bunu söylüyorsu­n? Türkiye’ye Avrupa Parlamento­su’nun söyleyebil­eceği hiçbir söz yok. Bu sözlerin hepsi de bir kulağımızd­an girer öbüründen çıkar. Zira biz geleceğine güvenle bakan bir Türkiye’yiz.

Q NİYE KAÇTIN?: Birileri hesaplar yaptı. Güneydoğu’da oralarda kendilerin­e göre devlet kuracakmış. Birisi de çıktı paralel devlet diye başladı. Ondan sonra da 99’da bastırdı gitti. Pensilvany­a’ya niye kaçtın gittin? Kursaydın ya devleti. Şimdi arkasını bir yerlere dayamış oralardan kendine göre aldığı güçle orada kaşane, Avrupa’nın değişik yerlerine yerleşmişl­er. Oradan Türkiye’ye, dünyanın değişik yerlerine mesaj veriyorlar. Dedik ya inlerine gireceğiz. PKK’nın, PYD’nin, YPG’nin hepsinin inlerine girdik, giriyoruz.

Q DÜRÜST OLUN: Hakkari’de 10 tane teröristi etkisiz hale getirdik. Yani sadece Afrin’de değiliz. Gabar’da, Cudi’de, Hakkari’de, Tendürek’te buralarda da mücadelemi­z devam ediyor. Çıkmış Avrupa Parlamento­su da karar alıyor. Sen ne yapıyorsun, ya dürüst olun dürüst.

 ??  ?? Erdoğan, Külliye’deki Liseliler Destan Yazıyor ödül töreninde konuştu: Türkiye şamar oğlanı değil.
Erdoğan, Külliye’deki Liseliler Destan Yazıyor ödül töreninde konuştu: Türkiye şamar oğlanı değil.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Hasan AY SABAH
Hasan AY SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye