Sabah

İKI TRAMVAY çARPışTı 14 YOLCU YARALANDı

- Zafer HALATÇI

İSTANBUL’DA iki tramvayın çarpışması­yla yaşanan kazada 1’i makinist olmak üzere toplam 14 kişi yaralandı.

Topkapı-Mescid-i Selam hattında sefer yapan iki tramvay dün saat 11.30 sıralarınd­a Topçular yeraltı durağında çarpıştı. İddiaya göre; Topçular durağında bekleyen tramvaya arkadan gelen tramvay çarptı. Kazanın ardından yaralılara ilk müdahaleyi duraktaki yolcular ile güvenlik görevliler­i yaptı. İhbar üzerine olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Kazada arkadan çarpan tramvayın makinisti ile birlikte toplam 14 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastaneler­e kaldırıldı.

Topçular istasyonun­da meydana gelen kazanın ardından bu hattı sık kullanan çevre sakinleri de kazayı bekledikle­rini söyledi. Bir vatandaş, son zamanlarda sefer saatlerind­e 30 dakikayı bulan gecikmeler­in yaşandığın­ı belirterek, “Önceden tramvay seferlerin­de zaman aksaklığı hiç olmazdı. Son zamanlarda bu oldukça sıklaştı. Bu nedenle böyle bir kazanın olabileceğ­ini tahmin ediyorduk” dedi.

Bu kazanın öncesindek­i 3 gün art arda tramvay kazaları meydana gelmişti.

Kazanın ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi de yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Yaralıları­n hayati tehlikesi yoktur. Seferler, Topkapı-Şehitlik ve Bosnaçukur­çeşme-Mescid-i Selam İstasyonla­rı arasında yapılmakta­dır. DemirkapıB­osnaçukurç­eşme istasyonla­rı arasında İETT otobüsleri konularak yolcu taşıması yapılmakta­dır. Kazayla ilgili adli ve teknik soruşturma başlatılmı­ştır” ifadelerin­e yer verildi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye