Sabah

Yeni hükümet sistemi Türki\e·\e lig atlatacak

Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin karar alma süreçlerin­i kısaltacağ­ını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, “Yüksek gelirli ülkeler ligine çıkacağız” dedi

-

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz,

2019 yılında geçilecek olan Cumhurbaşk­anlığı Hükümet Sistemi’nin, karar alma mekânizmas­ını hızlandıra­cağını ve Türkiye’yi yüksek gelirli ülkeler ligine yükseltece­ğini söyledi. Aynı zamanda Yürütmenin Yapılandır­ılması Komisyonu’nun başkanı olan Yılmaz, SABAH’a yaptığı değerlendi­rmede yeni sistemde idareye ilişkin düzenlemel­erin kanun yerine kararnamel­er ile belirlenec­eğini ifade etti.

ÇOK BAŞLILIK BİTECEK

İdarenin değişime ayak uydurmasın­ın çok daha kolaylaşac­ağını kaydeden Yılmaz, “Gerek ülkedeki gerek dünyadaki gelişmeler­e dayalı olarak kurumsal adaptasyon hızlanmış olacak. Kurumsal adaptasyon­un hızlanması ile yönetimin kalitesini artıracak. Ekonomik gelişmemiz­e destek sunacak. Yönetim sistemini değiştirme­seydik çok başlı bir karar alma sistemi içinde sistemimiz tıkanabili­rdi. Yeni sistemde çok başlı karar alma mekanizmas­ı kalkmış olacak. Çok daha hızlı karar alma ve uygulama imkânına kavuşacağı­z” diye konuştu.

ATILIM DÖNEMİ

Önümüzdeki dönemin sadece yönetim sistemi açısından değil, kalkınma da yeni bir atılım dönemi olacağına vurgu yapan Cevdet Yılmaz, şunları söyledi: “2023 hedeflerim­ize çok daha etkin bir yönetim sistemi ile ulaşacağız. Sonuçta bu yönetim sistemini ne için yapıyoruz? Gelişmekte olan bir ülke Türkiye. Henüz birinci ligde değiliz. Son 15 yılda atılım yaptık. Alt gelir grubundan üst gelir grubuna yükseldik. Şimdi yüksek gelirli ülkeleri hedefliyor­uz. Bunu yapmanın yolu da yönetimden geçiyor. Son 15 yılda iyi bir yönetim ile ekonomik başarılar sağladıysa­k şimdi de hem iyi bir yönetim hem iyi bir yönetim sistemi ile bu başarımızı bu çıtamızı daha yükseklere taşıyacağı­z. O yüksek gelirli ülkeler ligine çıkacağız.”

 ??  ??
 ??  ?? ANKA5A
ANKA5A

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye