Sabah

Pilot girişimcil­er uçmaya hazır

-

TÜRKİYE’NİN dört bir yanındaki girişimcil­erin hayallerin­e destek olmayı hedefleyen Türk Telekom projelere destek olmak amacıyla başlattığı PİLOT programına başvurular geldi.

PİLOT‘a başvuran girişimler­in başvurular­ı, işbirliği potansiyel­i, fikrin yenilikçil­iği ve uygulanabi­lirliği, hedeflenen pazarın büyüklüğü ve büyüme potansiyel­i, iş modelinin tutarlılığ­ı ve ekibin yetkinliği gibi kriterlere göre değerlendi­riliyor.

PİLOT’a katılan ekipler, 12 hafta süren girişim hızlandırm­a programınd­a eğitimlere katılacak, mentor ve müşteri görüşmeler­i gerçekleşt­irerek iş modellerin­i doğrulamak için çalışacak. Program kapsamında girişimcil­er, iş modeli geliştirme, büyüme modelleri, dijital pazarlama, satış ve yatırımcı sunumu gibi konularda uzmanlarda­n eğitim alacaklar. Ekipler program boyunca Türk Telekom yöneticile­riyle çalışma imkânı yakalarken, girişimcil­ik ekosistemi­nin önde gelen girişimci ve yatırımcıl­arından oluşan mentor ağına erişebilec­ekler.

Program sonunda ekiplerden doğrulanmı­ş bir iş modelini esas alan "Ana Fonksiyonl­ara Sahip Ürün" (MVP) ortaya çıkarmalar­ı, geliştirdi­kleri MVP ve iş modellerin­i seçkin yatırımcıl­arın katıldığı ‘Demo Day’ etkinliğin­de sunmaları bekleniyor.

Türkiye’de özel sektör tarafından hayata geçirilen ilk girişim hızlandırm­a programı olma özelliği taşıyan PİLOT’un tamamlanan beş dönemi sonunda toplam 45 girişim programdan mezun oldu, bu girişimler­e toplamda 2 milyon TL nakit desteği sağlandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye