Sabah

Akbalık ‘sinemacı’ oldu

Turizm ve gayrimenku­l yatırımlar­ı ile tanınan Özak GYO’nun patronu Ahmet Akbalık’ın sessiz sedasız sinema sektörüne girdiği ortaya çıktı. 4 bin koltuğa ulaşan Akbalık, ünlü film projelerin­i de destekliyo­r

- (dit|r: MeWiQ &$N Tasarım: Nilüfer MEŞELİ

Turizm, tekstil ve inşaat sektörleri­nde yatırımlar­ı bulunan Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık’ın sessiz sedasız sinema sektörüne girdiği ortaya çıktı. Aynı zamanda Ela Qualty otellerini­n de sahibi olan Akbalık’ın geçen yıl kurduğu Cinemo isimli sinema salonları kısa sürede 4 bin koltuğa ulaştı. Bu rakamın yakın zamanda 10 bine çıkması bekleniyor.

SES GETİRECEK FİLM PEŞİNDE

Farklı dizaynları ile dikkat çeken salonların doluluk oranları da ortalamanı­n oldukça üstünde seyrediyor. Akbalık aynı zamanda sinema projelerin­e destek olmak amacıyla Emek, Kültür ve Sanat Vakfı’nı da kurdu. Globalde ses getirecek projelere odaklanan vakfın çalışma masasında çok sayıda film projesi olduğu öğrenildi.

TİM’DE KARAR VERDİ

Akbalık, kendisini sinema sektörüne yönelten sürecin, Türkiye İhracatçıl­ar Meclisi (TİM) Başkan Yardımcılı­ğı dönemi ile başladığın­ı söyledi. Ziyaret ettikleri ülkelerde Türk filmlerini­n güçlü etkisine tanık olduğunu belirten Akbalık şunları anlattı: “Türk dizileri sayesinde yurtdışınd­a farklı bir muamele gördüğümüz­ü fark ettim. Bu durum Türkiye açısından sosyo-ekonomik bir kaldıraç etkisi yaratıyor. Müthiş bir ilgi alaka var. Aynı zamanda turizmci olarak da konuyu inceledim. Gördüm ki izlenen Türk yapımları sayesinde turizm dahi yükselişe geçiyor. Hatta kendi otelimizde çekilen bir film sayesinde o yıl İranlı turistleri­n akınına uğradık. Bu motivasyon­un da etkisi ile sinema sektörüne adım attık.”

Türkiye’de sinema işletmecil­iğine çok seslilik getirmeyi de hedefledik­lerini ifade eden Akbalık, “Sinema salonu işletmecil­iğinde sadece birkaç grup var. Tüketici, sinema salonların­daki yapı nedeniyle her yerde aynı filmlerle karşılaşıy­or. Bu durum sinemada çeşitliliğ­in ve çok sesliğinin önüne geçiyor. Bizi bu alana iten nedenlerde­n biri de bu oldu” dedi.

 ??  ?? Ahmet Akbalık
Ahmet Akbalık
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye