Sabah

Pırlanta araziye 6 şirket talip oldu

Emlak Konut, İstanbul Nişantaşı’ndaki Marmara Üniversite­si Kampüsü arazisini satışa çıkardı. Nişantaşı’ndaki son büyük parça araziye, dün yapılan ihalenin ilk oturumunda 6 firma talip oldu

- Edit|r:

Emlak Konut GYO, İstanbul’un en değerli semtlerind­en Nişantaşı Teşvikiye’de yer alan Marmara Üniversite­si kampüsünün satışı için kolları sıvadı. Dün yapılan ihalenin ilk oturumuna 6 firma katıldı. 25 bin metrekarel­ik arsa için Caba İnşaat, Doruk GYG Şehircilik, Taşyapı, Astaş, Dap Yapı’nın sahibi olduğu Eltes-İstlife ve Özak GYO-İnt-Er Yapı iş ortaklığı teklif verdi.

FİYAT İKİNCİ OTURUMDA

İhalenin önümüzdeki günlerde yapılacak ikinci oturumunda açık artırma ile nihai fiyat ve kazanan belli olacak. Şehrin merkezinde­ki arazide, ticaret ve konut alanları ile park alanları yer alacak. 25 dönümlük arsanın yaklaşık 11 dönümü ticaret+konut alanı, 1 dönümü yalnızca ticaret alanı ve yaklaşık 7 dönümü de park alanı olarak ayrılacak.

Marmara Üniversite­si’nin İletişim ve Diş Hekimliği fakülteler­inin bulunduğu Nişantaşı Kampüsü arazisi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da 19 Şubat’ta yeni bir plan hazırlayıp askıya çıkardı. Askıdaki plana göre, arazideki üniversite alanı fonksiyonu kaldırılar­ak ticaret+konut ve park fonksiyonl­arı getirildi.

Arazinin bitişiğind­e Ihlamur

Kasrı Doğal ve Tarihi Sit Alanı bulunması dolayısıyl­a yeşil alan düzenlemes­i de yapıldı.

Konut ve ticaret alanında yapılacak binaların kat sayısı 10, ticaret alanındaki yükseklik sınırı da 5 kat olarak belirlendi. Emsale esas inşaat alanı da toplam 26 bin 887 metrekare olarak hesaplandı.

 ??  ??
 ?? Emlak Kraliçesi Seda TABAK ??
Emlak Kraliçesi Seda TABAK

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye