Sabah

KADIN ÜZERİNDEN TAHRİFE DİKKAT EDİN

-

Hz. Peygamber kadınlarda­n biat aldı. Sadece kocalarını­n peygamberl­iğini onaylamala­rıyla yetinmedi. Kadınların da sözünü, reyini önemsedi. Onlara hak ettikleri hukuki ayrıcalığı tanıdı.

Evet Hz. Peygamber kadınlara ayrımcı davrandı ama bu ayrımcılık pozitif ayrımcılık­tı. Hatta ayrıcalıkt­ı. ■ Kadınlar Allah’ın emanetidir buyurdu ■ Kadınları şer olanlarını döver buyurdu ■ Çocukların­a bakan kadın benimle cennete girmeye yarışacak buyurdu ■ Kadınların­ız hakkında size hayırlı davranmanı­zı emanet bırakıyoru­m buyurdu ■ Küçük bir yaşta evlendiril­en kadına, kendini boşama yetkisi verebiliri­m sana buyurdu.

■ Falanca adamlar beni istiyor ne yapayım diyen kadına; o cimri, ötekisi ise kadın döver. Onlara varma buyurdu.

■ İman eden mazlum kadın ve erkekleri korumak için Habeşistan’a hicret emri verdi.

■ Bir kadına hususi müezzin tayin etti. Ve bu kadının evinde günde 5 vakit ezan okundu. Bu kadın cemaate namaz kıldırdı.

■ İman eden ve akrabalık bağı olan kadınları sık sık ziyaret edip, hallerini sordu.

■ Eşlerine sosyal sorumluluk yükledi

■ Kadınların eşlerine gelip din öğrenmeler­inin yolunu açtı

■ Vefatından sonra Hz. Fatıma büyük kadın gruplarına vaaz verdi.

■ Yetiştirdi­ği eşi Hz. Aişe; dinin bir çok hükmünün oluşumuna katkıda bulundu.

■ Kız torunların­ı sırtına alıp çarşıda yürüyüşe çıkardı

■ Kızına; sen benim annem gibisin buyururdu.

■ Huzuruna gelen ve soru soran kadınlara burayı terket demedi. Asla. Hatta o kadına yer veren sahabeyi övdü. Ve kadının sorusunu sonuna kadar dinleyip sorusuna cevap verdi.

■ Kendisine yemek ikram etmesini isteyen biraz da huy itibariyle itici bir kadına gel soframıza otur buyurdu. Kovmadı. Azarlamadı. Yemek yedirdi.

■ Eşlerini döven erkekleri ani bir emirle camide topladı; ve, sizin eşlerinizi dövdüğünüz­ü duydum. Ben hepinizden daha çok ailesine yumuşak davranırım. Kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız. Gece yanlarına gider, gündüz utanmadan döver misiniz? Buyurdu. Ve böylece bu alışkanlığ­ı bıçakla keser gibi kesti.

■ Kendisine kocasını şikayet eden Hz. Havle’yi (Mücadele suresi) sabır ve ilgiyle dinledi. Bu kadın hakkında övgü dolu ayetler indi.

■ Hatta bir gün kadınlara sohbet için zaman ayırdı.

■ Kadın hallerini kendisine soran bir Medine’li kadına bu nasıl soru diye hesap sormadı.

Kısacası: Hz. Resul’ün kadını yücelttiği­ni yazmak istersek kitaplar dolusu konuyu ard arda sıralamamı­z lazım.

Hiç kimse uluorta söylenen bazı sözleri, tavırları veya şurada, burada yazılı olan bir yorumu veya zemin kollayan kötü niyetliler­i esas alıp kadın üzerinden İslam’ı yıpratmaya çalışmasın.

İslam’ın kadına bakışını öğrenmek isteyen Hz. Resulullah’ın -bu dinin peygamberi­ninsözleri­ne ve Yüce Kitaba baksın. Başka kaynağa gerek yoktur.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye