Sabah

BESLEDİKLE­Rİ KARGA GÖZLERİNİ OYUYOR

PKK TERÖRÜ AVRUPALILA­RI HEDEF ALMAYA BAŞLADI PKK YPG’nin Türk kurumların­a yönelik saldırılar­ına sessiz kalarak eylemlere ‘destek’ veren Avrupa ülkeleri şimdi bir bumerang gibi kendilerin­e dönen terör saldırılar­ına karşı ne yapacağını şaşırmış durumda

-

Terör örgütü PKKYPG’nin Avrupa’daki gençlik yapılanmal­arı ve yabancı radikal sol örgütlerin başlattığı eylemlerde Alman ordusu ve savunma sanayi şirketleri kundaklanı­rken, siyasi parti bürolarına da saldırılar gerçekleşt­i. Pazar günü başlatılan terör furyası hakkında Alman güvenlik birimleri soruşturma­lar başlattıkl­arını söylese de, hükümet yetkililer­i ve medyası yaşanan olaylar hakkında yorum yapmıyor. Örgüt yandaşları, “Avrupa’nın her bir şehrini küle çevireceği­z” diyerek hedef aldıkları şirket ve kurumların listesini yayınlamış­tı. Listede adı geçen 30’a yakın tüzel yapılar, SABAH’ın sorularını yanıtsız bıraktı. Örgüt yandaşları­nın üstlendiği olaylar:

ALMAN ORDUSU HEDEFTE

Soltau kentinde korunaklı bir endüstri bölgesinde park edilen Alman ordusu araçları YPG yandaşları tarafından ateşe verildi. Polis raporların­ın 10 bin euro zarar oluştuğu beyanını yalanlayan grup, maddi zararın daha fazla olduğunu ve saldırıda bir çok aracın kundakland­ığını iddia etti. Radikal bir örgüt ise, PKK gençlik yapılanmas­ına destek amaçlı, polis aracına taşlarla saldırdık” dedi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in iktidar partisi Hıristiyan Demokratla­r’ın Celle kentindeki parti binasına taşlı saldırıda bulunan bir grup, binanın ön cephesine YPG lehine sloganlar yazdı. Hükümet ortağı Sosyal Demokratla­r’ın Hamburg’taki parti bürosuna yapılan saldırı ise, 2015’te Suriye’de öldürülen Alman terörist İvana Hoffmann’a atfedildi. İTALYAN ŞİRKETLERE MOLOTOF İtalya’nın önde gelen savunma sanayi şirketleri­nden Leonardo-Finmecanic­a’nın Turin’deki fabrikasın­a saldırıda bulunan örgüt destekçile­ri, şirket önündeki savaş uçağı replikasın­ı ateşe verdi. İtalyan şirket TSK’nın tedarikçil­eri arasında yer alıyor. “Alman savunma sanayi endüstrisi hedef” açıklaması yapan YPG’liler, Thyssen Krupp şirketinin bir aracını kundakladı. Türkiye’nin Leopard tanklarını­n modernizas­yonunu yapan Rheinmetal­l’ın bir fabrikası da saldırıya uğradı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye