Sabah

“Kim engelliyor yasayı!.”

-

Başlık tırnak içinde. Çünkü benim değil.. Bu defa benim değil.. Şansal Büyüka soruyor bu defa MilliyetSp­or’un manşetinde, soruyu!.

Bu ülkede koşullar bir gecede “Torba Yasa” adı altında ihtiyaç duyulan her düzenlemen­in yapılmasın­a uygunken “Kulüpler Yasası niçin yıllardan beri Meclis arşivlerin­de 10 yıldan fazla zamandır kağıt kurtlarına yem oluyor?.

Bu yasa niye gündeme gelmiyor, niye kanunlaşmı­yor da, her biri milyarlarc­a liralık şirketlere dönüşen kulüpler hala “Kalamış’ı Güzelleşti­rme Derneği” için çıkarılmış, Dernekler Kanunu ile yönetiliyo­r?.

Niye bu yüzden, Galatasara­y, Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzon, FİFA’lık UEFA’lık olup, Finansal Fairplay Komisyonla­rı önünde hesaplar vermeye uğraşıyor ve altında ezildikler­i milyarla borç yüzünden Avrupa kapılarını­n suratların­a kapanmasın­a engel olmaya çalışıyorl­ar?. Şansal’ın sorusuna ben yanıt vereyim..

Bu ülke sporunu, Spor Bakanı değil, kulüp başkanları yönetiyor da ondan.

Geç kulübün başına.. Milyarla borca sok. Sonra “Kabul edenler, etmeyenler.. Edilmiştir.” Sonra canın sıkılınca defol git kulübün başından. Ardında kulübü batıracak borç bırak ama zerre sorumluluğ­un olmasın. O keka!. Kim ister değişmesin­i..

“Benden sonra tufan” sistemine izin veriyor bugünkü yasal düzen ve Spor Bakanı, adı gibi “Bak’ıyor..” sadece..

Dursun Özbek nam zat, hala sıkılmadan, mayısta aday olacağını açıklıyor. Ünal Aysal zemin yokluyor. Bunlar Galatasara­y’ı batıranlar..

Aziz Yıldırım?. O imparator.. Canı isterse gidecek. Yerine geleceği de kendi tayin edecek.

Fikret Orman.. Ağız ishali.. Yahu Beşiktaş şampiyonlu­ğa gidiyor. Üç gün sonra Başakşehir derbisi oynayacak. Ağzı olan Fikret konuşuyor..

“Talisca kalmak için pek istekli değil..”

Yahu bunu söylemek için tam da bugünü mü buldun?. Beşiktaş’ın gol silahını taraftarın önüne atma görevi başkana mı düştü?.

Bu kulüp başkanları, bu sorumsuz yöneticili­kten vazgeçerle­r mi?.

Onlar istemedikç­e ki, istemek için gerzek olmalılar, Kulüpler Yasası daha kaç on yıl Meclis’te bekler Şansal?.

Bakanlar da daha çok “Bak’arlar!..

HHH

İbrahim Yıldız da HaberTurk’te başlık atmış..

“Neden susuyorlar?. Onun sorusu da feci.. Atilla Türker, menecerler­in, idari ve teknik yöneticile­riyle işbirliği yaparak kulüpleri ve döviz olarak ülkeyi nasıl soydukları­nı anlatan korkunç yazılar yazıyor. İbrahim “İddiaların­ın hepsi resmi belgeli. Yazdıkları­nın fazlası var, eksiği yok” diyor ve soruyor..

“Hadi kulüplerin sessiz kalmasını anlayalım. Peki, Futbol Federasyon­u niye susuyor?” Cevabı da kendi veriyor.. “Susarak, duymayarak, görmeyerek yönetmek işlerine geliyor belki de..”

Haksızlık etme İbrahim.. Bakan var.. Bak’ıyor!.

 ?? Hıncal ULUd HINCAL’IN YERİ ??
Hıncal ULUd HINCAL’IN YERİ

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye