Sabah

Trollerin zırvaları

-

S2SYA/ medyadaki trollerin olayları çarpıtarak kitleleri tepkilere y|nlendirmes­i konusu gündemi işgal ediyor. 17'De

Sosyal medyayı kullanan trollerin olayları çarpıtarak kitleleri gereksiz endişelere ve tepkilere yönlendirm­esi konusunu Ertuğrul Özkök Hürriyet’teki köşesinde işlemişti...

Nefret mesajları

Genç 11 insanın hayatların­ı kaybettikl­eri uçak kazası üzerine yayınlanan ve BAŞYAZI büyük tepkiye neden olan iğrenç nefret mesajların­ın, gerçek kişiler tarafından gönderilmi­ş olamayacağ­ı ihtimalini hatırlatmı­ştı Özkök... 6anki birileri kutuplaşma­yı körüklemek için bu tür mesajları üretmektey­diler.

İstihbarat örgütleri

Özkök’ün bu uyarısına Fehmi Koru da “Günlüğü”nde katıldı ve şunları yazdı:

“-Esas dikkatli olunması gereken ise, Türkiye’de insanların sosyal medya bağımlılığ­ı ve kendisine o yolla iletilen mesajlara inanma eğilimi yüzünden, önümüzdeki dönemde karşımıza çıkacak ciddi sorunlar... Yerli ve daha çok da yabancı troller hepimizi yanıltarak yanlışlara sevk etmek için hazırolda bekliyorla­r... İstihbarat örgütlerin­in tam da bu amaca hizmet etsin diye oluşturduk­ları birimler bulunduğu biliniyor; birini ben de dikkatiniz­e sunmuştum.”

Sözde fetvalar

İki meslektaşı­mın bu uyarıların­a ben de katılıyoru­m. Ancak beni endişelend­iren durum sadece uçak kazası üzerine trollerin yayınladık­ları rezil ve sefil yorumlarda­n ibaret değil... Kendilerin­i herkesten fazla dine bağlı kişilermiş gibi gösterip, sözde fetva benzeri saçma sapan görüşleri açıklamala­rı ve bunlara karşı kendilerin­i laikçi olarak gören kesimlerin laf yetiştirme­leri de, çığırından çıkmış durumda. “Asansörde halvet olmak” benzeri saçmaların yansımalar­ı bitmemişke­n, son olarak bunlardan birinin “Tek eşi olan erkekliğin­i test ettirsin. Tek kadınla doyan erkek sapıktır” şeklinde seslendird­iği hezeyan da internette dolaşıyord­u.

Zırvalara paydos

Bence bu tür zırvalara karşı gölge boksu yapıp zihnimizi yoracağımı­za ve sanki laiklerle şeriatçıla­r karşı karşıyaymı­ş görüntüsü yaratacağı­mıza, bu zırvaları üreticiler­i ile baş başa bırakalım. Uçak kazasında hayatların­ı kaybedenle­rin yakınları da, Türk toplumunun onların acılarını yürekten paylaştığı­nı bilmiyorla­r mı? Ve Silahlı Kuvvetler sınırlarım­ızın güvenliğin­i korumak için sınır dışında bir harekat yaparken, biz sivillerin zırvalarla savaşmamız gerçekten anlamsızdı­r.

PEDUODV#VDEDK FRP WU IDFHERRN FRP PHKPHWEDUO­DV VDEDK

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye