Sabah

MEHMETÇİK YARASINI 3 GÜN SAKLADI, SAVAŞTI

Zeytin Dalı Harekâtı’nda görev alan uzman doktor Eren Usul, Afrin harekatınd­a yaralanan askerlerin kendi canlarında­n daha fazla silah arkadaşlar­ını ve vatanı düşündükle­rini anlattı

-

Suriye’nin kuzeyini teröristle­rden temizlemek için mücadele veren Mehmetçik’in vatan için yaptığı fedakarlık­lar destanlara sığmaz. Zeytin Dalı Harekatı’nda görev alan Uzman Doktor Eren Usul, tanıklık ettiği duygu dolu kahramanlı­k hikayeleri­ni anlattı.

AĞRISINI 3 GÜN GİZLEDİ

+DVDQ AY

Bölgede bir ay görev yapan Usul, ayağına top mermisi düşmesi sonucunda yaralanan bir askerin çekilen filminde ayağının iki parmağında kırık tespit edildiğini belirterek, “Ayağındaki şişlik fazlaydı. Ne zaman olduğunu sorduğumda kahraman askerimiz bana doğru eğildi ve sesini kısarak ‘Hocam aslında top mermisi üç gün önce düştü. Operasyon bölgesinde­n ve görev yerimden ayrılmamak için komutanlar­ıma söyleyemed­im. Ağrı ve sızısını üç gün çektim ancak gelebildim. Bunu siz de söylemezse­niz sevinirim.’ demişti. Bir şey söyleyemed­im sadece elini sıktım” dedi. Havan saldırısı sonrasında yaralanan ve Hatay’ın Hassa ilçesindek­i devlet hastanesin­de elele tutuşan sözleşmeli erler Ali Uysal ve Olcay Özçam’a da ilk müdahaleyi kendisinin yaptığını anlatan Doktor Usul, “Şarapnel parçaları vücutların­a isabet etmiş beş tane askerimiz vardı. Hangi askerimizi­n yanına gidip sorsam, ‘Hocam ben iyiyim, arkadaşım nasıl, önce ona müdahale edin’ cevabını aldım.

Hepsi kendisinde­n önce kardeşinin tedavisini istiyordu.

O askerlerim­iz ilk müdahalele­ri boyunca ellerini bırakmadıl­ar. Diğer ellerini ise UMKE ekiplerimi­z tutuyordu. Hem yaralarını sarıyor hem gönüllerin­i alıyordu” dedi.

KORKUSUZ GÖZLER

Usul, “15 Temmuz gecesi Dışkapı Hastanesi’nde görev yaptığım acil servise gittim. O gece yaralı vatandaşla­rımızın hiçbirinin gözünde acı ve korku görmemişti­m. 1.5 yıl sonra aynı gözleri yaralanan askerlerde gördüm. Hiçbirinin gözünde ölüm korkusu yoktu. Kimi 4 aylık çocuğunu, kimi yeni evlenmiş eşini bırakarak gönüllü olarak gelmişti. Bomba sesleri altında gözlerinde en ufak bir korku ve pişmanlık görmedim” dedi.

 ??  ??
 ??  ?? Ali Uysal Olcay Özçam Eren Usul
Ali Uysal Olcay Özçam Eren Usul
 ??  ??
 ??  ?? SABA+
SABA+

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye