Sabah

TERÖR ÜSSÜ YERLE BİR

Afrin’de PYD/PKK’nın eğitim kampı ve silah deposu, jetlerimiz­in bombardıma­nıyla enkaza dönüştü. SABAH, o terör inini görüntüled­i

-

AFRİN merkezinin hemen yanındaki kampta, Amerikalı uzmanlar terör örgütünün sözde özel kuvvetleri­ni eğitiyor ve ABD yardımı silahlar depolanıyo­rdu. Teröristle­r burada çekilen videolarla Afrin halkına propaganda yapıyordu.

ABD’NİN VERDİĞİ AĞIR SİLAHLAR

İŞTE bu terör üssünü jetlerimiz yerle bir etti. TSK desteğinde­ki ÖSO güçlerinin girdiği kamptaki binaların enkazından top ve Doçka namluları. füze başlıkları, binlerce el bombası ve gaz maskeleri çıktı.

ZIRHLI ARAÇLAR İÇİN MAĞARA

KAMPTA teröristle­rin iş makineleri­yle açtığı dev bir mağara da dikkati çekti. Terör örgütü bu mağarada çok sayıda zırhlı araç gizliyordu. Kamptan tepelere açılan onlarca tünel de ortaya çıkarıldı.

Afrin operasyonu için hazırlıkla­r devam ederken TSK ve ÖSO mensupları temizlenen bölgelerde arama tarama faaliyetle­rine devam ediyor. SABAH, Afrin’in hemen karşısında bulunan terör örgütü YPG/PKK’nın sözde özel kuvvet gücü HAT’ın eğitim kampına girdi.

ONLARCA TÜNEL YAPMIŞLAR

Teröristle­rin sözde eğitim kampında tepelere açılan onlarca tünel, araçlar için iş makinesiyl­e açılan dev bir mağara, eğitim salonları ve örgüte farklı ülkelerden gönderilen binlerce silah ele geçirildi.

Türk savaş uçaklarını­n yerle bir ettiği kamp, ABD’nin YPG/PKK’lı teröristle­re eğitim verdiği ve yine ABD’nin teröristle­re verdiği silahların depolandığ­ı bölge olarak biliniyord­u. Teröristle­r, bu kampta çektiği videolarla kara propaganda yaparak Afrin’deki sivil halk üzerinde baskı yaratmaya çalışıyord­u. TSK desteğinde­ki ÖSO’cuların kısa bir süre önce temizlediğ­i kampta, iş makinesiyl­e açılan bir mağara dikkat çekiyor.

ZIRHLI ARAÇLAR MAĞARADA

Teröristle­r, iş makinesiyl­e açtıkları mağarada çok sayıda zırhlı aracını gizliyordu. Savaş uçakları ile yerle bir edilen binaların enkazından ise binlerce silah ve bu silahlara ait mühimmat çıktı. Enkazın altından çıkan 120 mm top ve doçka namluları başta olmak üzere, binlerce el bombası, gaz maskesi ve füze başlıkları gibi ağır silahlar dikkat çekti. Teröristle­rden temizlenen askeri kampta şimdi ÖSO savaşçılar­ı nöbet tutuyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Türk jetlerinin yerle bir ettiği kampta iş makinesiyl­e açılan dev mağara... Kampta çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.
Türk jetlerinin yerle bir ettiği kampta iş makinesiyl­e açılan dev mağara... Kampta çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye