Sabah

aHaber’i basan 68 haine ağır müebbet istendi

AHaber’i işgal teşebbüsün­e ilişkin davada 68 sanık için ağır müebbet istendi. Yunanistan’a kaçan darbeciler­in kaçış görüntüler­i de ilk kez dosyada yer aldı

- (DIT|R: 2UKDQ 785$1 TASARıM: 7DOLS <$5',0&,

66. Mekanize Tugayı’ndaki FETÖ’cülerin toplantıla­rı ve Yunanistan’a kaçış görüntüler­i ortaya çıktı. aHaber’i de işgale giden darbeci 68 sanık için ağırlaştır­ılmış müebbet istendi.

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde 66. Mekanize Piyade Tugay’daki darbe toplantıla­rı ve sonrasında Tugay’da yaşananlar­la ve helikopter­le Yunanistan’a kaçan darbeci subayların kaçış görüntüler­i ilk kez yayınlandı. Mütalaasın­ı hazırlayan savcı, 132 sanıklı davada 68 sanığa ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası istedi.

ADIM ADIM DARBE GİRİŞİMİ

İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Bakırköy Adalet Sarayı’nda görülen davanın dünkü duruşmasın­a ilk kez yayınlanan görüntüler damga vurdu. Fetullahçı Terör Örgütü’nün 15 Temmuz darbe girişimind­e önemli bir yer tutan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığ­ı’nda darbeciler­le çatışan Piyade Kurmay Albay Sait Ertürk’ün de aralarında bulunduğu, 4 kişinin şehit edilmesi ile aHaber kanalını işgal teşebbüsün­e ilişkin 50’si tutuklu 132 sanığın yargılandı­ğı dava dosyasına 11 dakika 32 saniyelik görüntüler konuldu. Bu görüntüler­de, 14 Temmuz’da yapılan darbe teşebbüsü planlama toplantısı ile 15 Temmuz ve sonrasında Topkule Kışlası’ndaki hareketlil­iğe yer veriliyor.

14 Temmuz saat 11.25’de görev yerleri farklı olduğu halde Ankara’dan darbe planlayıcı­ları olarak 66. Mekanize’ye gelen Murat Yanık, Uzay Şahin ve Mehmet Murat Çelebioğlu ile İl Jandarma Komutanı Albay Gürcan Sercan’ın kışlaya girmesi görüntüler­e yansıyor. Tugay’ın güvenlik kameraları­na, kışladaki ikinci darbe planı toplantısı ile Tugay Komutanı Mehmet Nail Yiğit, Yarbay Osman Akkaya ve diğer subayların, savaşa gider gibi silah kuşandıkla­rı da yansıdı. Görüntüler arasında ayrıca, darbeci hainlerin Vatan Caddesi’ne inmeye çalıştıkta­n sonra Tugay Haber Merkezi’ne dönüşü ile aHaber kanalı ve Doğan Medya Center’a giden cuntacılar­ın yarattığı hareketlil­ik de dikkat çekti. En dikkat çeken detayların­dan biri de, sabaha doğru darbeci askerlerin kışladan kaçışları ile Yunanistan’a kaçan darbeci helikopter personelin­in 04.52’de kışladan ellerinde tabancalar­ıyla çıkışını gösteren görüntüler oldu.

AHABER BASKININA 27.5 YIL

Daha sonra savcı, 50 sayfalık mütalaasın­ı açıkladı. Savcı, esasa ilişkin mütalaasın­da 68 sanığa ağırlaştır­ılmış müebbet hapis cezası talep etti. aHaber’i basan darbeciler­e 27.5 yıl hapis istendi. 3 firari sanığın dosyası ayrıldı, 43 sanığa berat talep edilirken, 35 tutuksuz sanığın ise tutuklanma­sı istendi.

 ??  ??
 ??  ?? Darbe girişimi sonrası helikopter­le Yunanistan’a kaçan hainler, Türkiye’ye iade edilmemişt­i.
Darbe girişimi sonrası helikopter­le Yunanistan’a kaçan hainler, Türkiye’ye iade edilmemişt­i.
 ??  ?? SABAH
SABAH
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye