Sabah

SONSUZA DEK BERABERLER

İran’da düşen özel jette hayatını kaybeden 11 kadından 9’u dün son yolculukla­rına uğurlandı. Ailelerin feryatları yürekleri dağladı: Şimdi gelin oldun kızım, bebeğim

-

FETÖ kumpasıyla atıldığı orduya dönmeye hazırlanan Melike Binbaşının tabutunun üzerine üniforması konuldu. İRAN’DA düşen jette hayatını kaybeden 7 arkadaşa dün veda günüydü. Mina Başaran, Sinem Akay, Burcu Gündoğar Urfalı, Jasmin Baruh Siloni, Liana Hananel, Aslıgül İzmirli ve Ayşe And İstanbul’da gözyaşları arasında toprağa verildi. Jetin ikinci pilotu Binbaşı Melike Kuvvet ise Konya’da askeri törenle uğurlandı.

İran’da yaşanan jet kazasında ölen 11 arkadaştan 9’u dün son yolculukla­rına dualar ve gözyaşları­yla uğurlandı. Mina Başaran (28), Sinem Akay (34), Burcu Gündoğar Urfalı (28), Jasmin Baruh Siloni (30), Liana Hananel (30), Aslıgül İzmirli (28), Ayşe And (28) ve Eda Uslu (42) için İstanbul’da, pilot Melike Kuvvet (39) için de Konya’da cenaze törenleri düzenlendi. Başaran, Akay ve Urfalı’nın cenaze törenlerin­e İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu ve eski Başbakan Mesut Yılmaz da katıldı. İran törene çelenk gönderdi.

BENİ BEKLE MİNA...

Mina Başaran, Sinem Akay ve Burcu Gündoğar Urfalı’nın cenaze törenleri Ataköy 5. Kısım Camisi’nde düzenlendi. Gezer, verdiği gazete ilanında “Minik kalpli bebeğim, seni çok seviyorum. Beni bekle. Murty’n” diyerek veda ettiği nişanlısı Başaran’ın tabutunu cenaze aracına taşıdı. Baba Hüseyin Başaran kızının tabutu başında gözyaşları­na boğuldu. Urfalı’nın eşi Sinan Urfalı, boynuna tülbent sararak eşinin tabutuna sarıldı. Gezer’le Urfalı birbirleri­ne sarılarak güç buldu. Akay’ın annesi Gamze, babası Çetin ve ablası Seda Akay ile Urfalı’nın annesi Gonca Sadıki, babası Haluk ve kardeşi Nusret Levent Gündoğar ayakta durmakta güçlük çekti. Törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu, eski Başbakan Mesut Yılmaz, Türkiye Futbol Federasyon­u Başkanı Yıldırım Demirören, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ile iş, spor ve siyaset dünyasında­n çok sayıda isim katıldı. Kazanın yaşandığı İran İslam Cumhuriyet­i İstanbul Başkonsolo­sluğu cenaze törenine çelenk gönderdi. Başaran’ın cenazesi Göktürk Mezarlığı’nda, Akay ve Urfalı’nın cenazeleri Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedildi.

MELEKLER DİYARINA...

İzmirli ve And’ın cenaze törenleri ise Zincirliku­yu Camisi’ndeydi. İzmirli’nin cenazesini, bu yaz evleneceği Lübnanlı turizmci nişanlısı Bassam Houssami, anne babası Gülay-Coşkun İzmirli’yle birlikte Zincirliku­yu Gasilhanes­i’nden aldı. Ailesinin “Melekler diyarına melek olarak geri döndü” dediği And’ın tabutuna ise gözyaşları­na boğulan anne Ayşıl Eke omuz verdi. İzmirli ve And’ın cenazeleri, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirliku­yu Mezarlığı’nda toprağa verildi. And’ın annesi, definden sonra çiçeklerle donatılan kızının mezarına bakarak “Şimdi gelin oldun kızım, bebeğim” diye ağladı.

Zeynep Coşkun (28) bugün Pilot Bursa’da defnedilec­ek. cenazesini­n Beril Gebeş’in (35) ise İran’da tespit çalışmalar­ı devam ediyor.

‘HEP YANINDA OLACAĞIZ’

Daha bir yaşındaki kızı Sienna Hananel’i geride bırakan Liana Hananel için Ulus’taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Törende eşi Erol Hanael, kardeşi ve anne babası İzel, Lizet, Mişel Kalma ve Hananel Ailesi taziyeleri kabul etti. Arkadaşlar­ı Hananel’i “Canımız Lilimiz, güzel tavşanımız, minik tavşanın ve çok sevdiğin Erol’un hep yanında olacağız” diye uğurladı. Erol Hananel, eşinin tabutunu mezar yerine kadar omzunda taşıdı. Aynı kazada ölen Jasmin Baruh Siloni’nin cenaze töreni de Aşkenaz Musevi Cemaati Mezarlığı’nda 13.30’da gerçekleşt­i. Eşiyle birlikte anne karnındaki bebeğini de kaybeden Musa Moris Siloni ile Baruh ve Siloni aileleri törende taziyeleri kabul etti. Her iki cenaze töreninde de polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

 ??  ?? MİNA’SINA VEDA ETTİ İşadamı Hüseyin Başaran ve eşinin, kızlarının tabutuna sarılıp ağlaması yürekleri dağladı.
MİNA’SINA VEDA ETTİ İşadamı Hüseyin Başaran ve eşinin, kızlarının tabutuna sarılıp ağlaması yürekleri dağladı.
 ??  ?? Liana Hananel için Arnavutköy Musevi Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Hostes Ela Uslu, ablası Eda’yı duvakla uğurladı.
Liana Hananel için Arnavutköy Musevi Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Hostes Ela Uslu, ablası Eda’yı duvakla uğurladı.
 ??  ?? Mina Başaran Hüseyin Başaran İstanbul Ataköy’deki törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, eski başbakan Mesut Yılmaz, eski içişleri bakanı Mehmet Ağar da katıldı. Yılmaz ve Ağar, evlat acısı yaşamışlar­dı.
Mina Başaran Hüseyin Başaran İstanbul Ataköy’deki törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu, eski başbakan Mesut Yılmaz, eski içişleri bakanı Mehmet Ağar da katıldı. Yılmaz ve Ağar, evlat acısı yaşamışlar­dı.
 ??  ?? Cenazede eşi Burcu Urfalı’nın eşarbını boynuna takan Sinan Urfalı, mezara da eşi ile birlikte çekilmiş ve cama işlenmiş fotoğrafla­rını bıraktı.
Cenazede eşi Burcu Urfalı’nın eşarbını boynuna takan Sinan Urfalı, mezara da eşi ile birlikte çekilmiş ve cama işlenmiş fotoğrafla­rını bıraktı.
 ??  ?? Aslı İzmirli’nin annesi Gülay ile babası Coşkun İzmirli gözyaşları­nı tutamadı.
Aslı İzmirli’nin annesi Gülay ile babası Coşkun İzmirli gözyaşları­nı tutamadı.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye