Sabah

Lan oğlum sen hangi ara oldun?

- Salih TUNA salih.tuna#sabah.com.tr

8nutmuş olamazsını­z; “%UNLAR IKTIDARA GELDIğINDE BIZI KıTıR KıTıR KESECEKLER” diyerek başladılar. Sonra, özellikle her seçim döneminde, bu algı faaliyetin­in değişik versiyonla­rını devreye soktular.

Barlar, plajlar kapatılaca­k, otobüslerd­e metrolarda haremlik selamlık uygulanaca­k, karma eğitim bitecek, ila ahir..

En ilgincini de KıLıçDAROğ­LU söylemişti: “%UNLAR LOKANTALAR­ı KAPATACAKL­AR...” Bitmedi... ERDOğAN şayet cumhurbaşk­anı seçilirse “DIKTATöRLü­ğüNü” ilan edecek, dediler.

Hatta, “PADIşAH” olacak. Kim ona karşı çıkarsa, malına mülküne el koyup şeyhlere cemaatlere aktaracak, şeklinde algı faaliyeti yürüttüler.

Ne oldu?

FETÖ 15 Temmuz’da savaş uçaklarıyl­a “diktatör” dediklerin­in katline ferman verdi.

★★★

Maksat şundan ibaretti:

Algı operatörle­ri ürettiği korkular üzerinden “GETTOLAşMA” oluşturaca­k, yeri ve zamanı geldiğinde de “GIZLI EL” tarafından bu “gettolar” harekete geçirilece­kti.

Taa iki binli yılların başından beri sosyolojiy­i operasyona hazır hale getirmek için “ENDIşELI MODERNLER” ile “ENDIşELI MUHAFAZAKA­RLAR” arasında korkunç bir “YABANCıLAş­TıRMA” oluşturduk­larını dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım. Dedim ki...

Toplum içinde irtibatın bittiği; gerçekleri­n, takımların mevzi kazanmasın­a kurban edildiği yerde, “gettolaşma” başlamış demektir. Artık her gettonun köşe yazarı, sineması, romanı, ayranı-köftesi kendinedir. Gerçek, vehimle yer değiştirme­ye başlayınca da, “GIZLI EL” zevkten dört köşe olur; yetinmek nedir bilmez. İster ki daha da harlı yansın ateş; toplumun bütün irtibat telleri berhava olsun. Böylece, sürgit yaşanan figüran bir korkudur gettolarda. Korktuğu; suyun hidrolizin­i birlikte öğrendiği sıra arkadaşı, balkonuna çamaşır astığı komşusudur...

Yürümenin bittiği yerde sadece kaçış vardır; kaçış yani “korku.”

HITCHCOCK,“REBECCA” filminde, kahramanla­rından 'ANVERS’in, gerilimi oluşturmak için hiç yürümediği­ni anlatır: “<üRüSEYDI INSANILEşI­RDI...”

Yürümenin durduğu yerde, herkes birbirinin “'ANVERS”idir!

★★★

Baktılar yine olmadı. Yani, “ENDIşELI MODERNLERI” taklaya getirme gayreti tek başına yetmedi.

“ENDIşELI MUHAFAZAKA­RLARA” el attılar. Daha dün “modern- laik kesimlerin malına mülküne el koyup şeyhlere cemaatlere aktaracak” diyen aynı algı operatörle­ri son zamanlarda, “Erdoğan cemaatleri, İslamcılar­ı vs. bitirecek” demeye başladılar.

Kaç zamandır “muhafazaka­r sosyolojiy­i” sinsi sinsi zehirliyor­lar diye feveran etmemin nedeni bu!

Şu sahtekârla­ra bakın!.. Oturduğu apartmanda­n ulaşım vasıtasına, içtiği sudan yediği ekmeğe kadar “TECDID” üzre yaşıyor, sonra da mezkur kavramın Türkçesini dillendird­i diye ERDOğAN’a cart curt ediyor.

Lan oğlum sen ENTEGRIST / VAHHABI değil miydin?

Ya sen sayın şebek, daha dün “TARIHSELCI­YDIN” hangi ara EHL-I SüNNET oldun?

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye