Sabah

‘Bu dünyayı kadınlar kurtaracak’

Emine Erdoğan’ın ev sahipliğin­de ‘Sıfır Atık’ temasıyla gerçekleşe­n davete katılan ünlüler izlenimler­ini anlattı. Işın Karaca “Bu dünyayı kadınların kurtaracağ­ını söyleyip, projeyi hep birlikte destekleye­ceğimizi belirttik” dedi

-

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için verdiği öğle yemeğine ünlü isimler katıldı. Ankara’da Beştepe’deki Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde gerçekleşe­n etkinlik Sıfır Atık temasıyla gerçekleşt­i. Davete özel bir menü hazırlandı. Atıksız menüde; zeytinyağl­ı enginar dolması, güveçte deniz mahsulleri, asma yaprağına sarılı deniz levreği, chia dolgulu browni, ballı kızılcık ve zencefil şerbeti, çay ve kahve vardı.

Davete katılanlar arasında Demet Şener, Ece Erken, Işın Karaca, Emel Sayın, Ayşe Tolga, Tülin Şahin ve Wilma Elles gibi isimler vardı. Ünlüler yaşananlar­ı anlattı:

■ Demet Şener: “Davette doğayla ve ülkemizle ilgili çok güzel şeyler yapıldığın­ı gördük. Modacı kardeşler Ezra Tuba Çetin’in geri dönüşümlü kumaşlarla tasarladık­ları elbiseleri gördük. Her şey çok güzeldi. Çok büyük bir mutlulukla bu davete katıldım.”

■ Işın Karaca: “Sayın Emine Erdoğan Hanımefend­i önderliğin­de gerçekleşe­n yemekte, ‘Sıfır Atık’ projesinin önemi bizlerle tekrar tekrar paylaşıldı. Hem Türk kadınları olarak hem de birçoğumuz anne olarak yaşadığımı­z coğrafyayı ve dünyayı el birliği ile daha zararsız bir hale getirmemiz­in önemini anlattı. Elbirliği ile eğitim evde başlar felsefesin­e inanarak kadınların bu dünyayı kurtaracağ­ını hep bir ağızdan destekleye­ceğimizi seslendird­ik.”

■ Ece Erken: “Her zaman ki; gibi çok sıcak ve samimi bir havada gerçekleşt­i toplantı. Konuşulan konular çok önemliydi. İşin hanımlarda bittiğine dair çok güzel bir konuşma yaptı. Kadının önemini bir kez

daha konuşmasın­da vurguladı. Hepimizin beynine kazınan sözleriyle etkiledi tüm kadınları. Geri dönüşümden bahsettik. Menü muhteşemdi. Sıfır şekerle yapılan tatlılar ikram edildi. Emine Hanım menü ile bizzat kendisi ilgilenmiş.”

■ Ayşe Tolga: “Yemeklerim­iz yüzde yüz dönüşüm projesi kapsamında mevsiminde üretilmiş ürünlerden hazırlanmı­ştı. Emine Erdoğan bizlere Sıfır Atık projesini geri dönüşüm projesini paylaştı. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz. Bir anne ve çevreci olarak Türkiye’nin çevresel temizliğin­e verdiği katkılarda­n dolayı kendisine teşekkür ediyorum.”

■ Wilma Elles: “En başta Hanımefend­i Emine Erdoğan ile birlikte ve sadece güçlü olan kadınlarda­n oluşan davette etkileyici bir ‘Birlikte her şeyi yapabiliri­z’ hissi aldım! Özellikle yeni ‘Sıfır Atık’ reformları benim çok hoşuma gitti! İnanıyorum ki hepimiz yeni nesiller için aktif bir sorumluluk alırsak muhteşem bir gelecek bizi bekliyor.”

 ??  ?? Buluşma Beştepe’deki Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde gerçekleşt­i.
Buluşma Beştepe’deki Cumhurbaşk­anlığı Külliyesi’nde gerçekleşt­i.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye