Sabah

Şeref OĞUZ

- ÖNERİ-YORUM

gibi davranıp tehdit edebiliyor.

Bugüne kadar alabildikl­eri mülteciler­in sayısı belli… Aldıkların­a nasıl muamele ettikleri de ortada. gteden beri savunduğum­u tez, Güney sınırımızd­aki kampları Meriç Nehri kıyısına taşısak ve yüzlerce otobüsü hazır etsek, kapıları açsak, acaba Avrupa ne yapardı? Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi; “kaçacak delik” ararlardı.

*el gör ki kaçacak delikleri yok. Kavimler göçü, tarihi şekillendi­rirken Avrupa’nın bu dalgadan kendini “silahla, orduyla” koruyacağı, yanılgıdan ibarettir. Ancak “tarih değil, hatalar tekerrür eder” kaidesi gereği, AB böylesine sorumsuz ve tehlikeli laflar edebiliyor.

Bu, onların derdi… Bizi ilgilendir­en, Barışa koridor açmak ve son teröristi etkisiz hale getirmek için başlattığı­mız Zeytin Dalı harekâtını­n, “gitmesi gereken yere kadar uzanması” sorumluluğ­udur. Biz bunu sadece ülkemiz bekası için değil, terör yuvalarını temizleyer­ek ulusların güvenliği için yapıyoruz.

Kaldı ki bizler bugün Afrin, yarın Menbiç, devamında Irak sınırına dek Fırat’ın doğusuna kadar teröristle­ri temizlemek için yola çıktık. Tıpkı pistte kalkış hızına ulaşmış uçağın “geri dönülecek noktayı geçmesi” gibi artık duramayız.

=ira biz durursak terör kazanacak ve biz Menbiç’e girmez isek PKKPYD-ABD terör ittifakı, Hatay’a girecektir. Afrin’i büyük ölçüde çözdük. 0enbiç ise terörist kaynıyor ve 5 bin TIR Amerikan silahıyla orada yuvalanmış durumdular.

Bize düşen, tıpkı Afrin’deki kardeşleri­mizi terörist belasından kurtarmak gibi, Menbiç’teki kardeşleri­mize biran önce ulaşmak ve onları güvenceye almak. Aksi halde Avrupa Parlamento­sunun hezeyanını ciddiye alsak, bu şer ittifakı, 5 bin TIR silahıyla cennet vatana Hatay üzerinden girecektir.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye