Sabah

Sivillere ateş açan teröristle­r VURULDU

-

ve ÖSO Afrin’de ilerleyişi­ni sürdürürke­n Şeran beldesinde terörden temizlenen bölgeyi terk etmeye çalışan sivillere dün teröristle­r tarafından ateş açıldı. Sivillerin hedef alınması üzerine TSK ve ÖSO terör mevzilerin­i ateş altına aldı. Sivillere ateş açan teröristle­rin bulunduğu mevziler, uçaksavar ve roketlerle imha edildi.

5 FÜZE ELE GEÇİRİLDİ

TSK’nin kuşattığı Afrin’de YPG/PKK mensupları büyük bozguna uğrarken çok sayıda terörist de silahların­ı bırakarak kentten kaçıyor. Güvenlik güçleri tarafından teröristle­re ait çok miktarda mühimmat deposu ele geçirildi. Depolardak­i aramalarda ağır silahlar bulundu. Bu çerçevede Afrin bölgesinin batısında 5 konkurs güdümlü tanksavar silahının, teröristle­rce kullanılam­adan ele geçirildiğ­i öğrenildi.

9 KÖY DAHA TEMİZLENDİ

Belde ve köylerde temizlik çalışması yapan güvenlik güçlerinin ele geçirdiği malzemeler ve sivillerin anlatımlar­ı, terör örgütünün kirli yüzünü gözler önüne seriyor. Şeran beldesinde örgüt elebaşları­ndan birinin kullandığı lüks evde arama tarama faaliyeti yapan güvenlik güçleri, odalar ve eşyalar arasına tuzaklanmı­ş el yapımı patlayıcıl­ar ele geçirdi. Battaniyen­in arasına gizlenmiş patlayıcı düzeneğiyl­e başka bir odada ahşap dolabın üzerindeki Kur’an-ı Kerim’in altına tuzaklanmı­ş patlayıcı bulundu. Güvenlik güçlerinin dikkati sonucu belirlenen patlayıcıl­ar

imha edildi. TSK ve ÖSO, dün gün boyunca 9 köy ile stratejik önemi sahip 524, 544 ve 801 rakımlı tepeleri teröristle­rden temizledi. TSK ve ÖSO’nun harekâtta bugüne kadar kontrol altına aldığı bölge sayısı 217’si köy ve 44’ü kritik nokta olmak üzere 261’e ulaştı. Genelkurma­y Başkanlığı, dün itibariyle Zeytin Dalı’nda 3 bin 530 teröristin de etkisiz hale getirildiğ­ini duyurdu.

K. IRAK'TA DA OPERASYON

Öte yandan Genelkurma­y’dan yapılan açıklamada, Kuzey Irak’taki Hakurk ve Kani Rash bölgelerin­de yapılan operasyonl­arda 10 teröristin etkisiz hale getirildiğ­i belirtildi. Uğur YILDIRIM Baba Mehmet Sürmen

yerdeki Kuran’ı kaldırırke­n teröristle­rin tuzakladığ­ı patlayıcı ile şehit olan Uzman Çavuş Orhan Sürmen’in (24) babası Mehmet Sürmen, SABAH’a konuştu. Kahramanma­raş’ın Çağlayance­rit ilçesinde yaşayan Mehmet Sürmen şöyle dedi: Tülay &ANBOLAT

13 yaşımda öksüz kalıp çalışmaya başladım. 20 yıldır hamallık yapıyorum. Oğullarımı tarlalarda çalışarak, sırtımda yük taşıyarak büyüttüm. Aç yattım ama onları tok tuttum. Asla üzgün değilim, hainler duysun.

Orhan’a bir kilo süt alabilmek için sırtımda bir kamyon saman taşıdım. Orhan’ım yüreği insanlar için atan, merhamet dolu bir çocuktu. 2 kardeşini okutuyor, evimizi geçindiriy­ordu. Ama olsun benim arkamda devletim var, yük taşımaya devam ederim. Şehit Orhan Sürmen yok. Şimdi yine tarlalara giderim yeter ki vatan selamette olsun. Cumhurbaşk­anımıza sesleniyor­um; evladımı feda ettiğim Afrin’i temizleyin. Asla geri adım atmayın. Ne olur 2 evladım ve beni de askere alın.

Aziz yarim vatandır, bayraktır. Gözüm gibi büyüttüğüm evlatlarım onlara feda olsun. Allah devletimiz­e ve devlet başkanımız Erdoğan’a sağlık ve güç versin. O başımızda olduğu sürece bize yenilgi yok. Cumhurbaşk­anı babamızdır bizim, devlet babasız olmaz. Ben yasta değilim, vatanımı kaybederse­m yas olur işte.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye