Sabah

Zeynep’e dualarla veda İran’da düşen jet kazasında ölen mimar Zeynep Coşkun (28) dün dualar ve gözyaşları­yla son yolculuğun­a uğurlandı

- SABA+

İran’da düşen jet kazasında ölen mimar Zeynep Coşkun (28) dün dualar ve gözyaşları­yla son yolculuğun­a uğurlandı. Coşkun için Bursa’da Organize Sanayi Bölgesi Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende işadamı Orhan Coşkun ve ailesi taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay katıldı. Törende Coşkun’un yakınları ayakta durmakta güçlük çekti. Törene basın mensupları alınmadı. Nişanlısı Arda Efe’yle 12 Mayıs’ta evlenmeyi planlayan Coşkun’un cenazesi, dün öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Görükle’de bulunan aile mezarlığın­a defnedildi. İstanbul Zincirliku­yu’da önceki gün toprağa verilen Mina Başaran’ın (28) kabri ise dün ziyaretçi akınına uğradı.

ÇİP’İ BULMAK ŞART

Kazada ölen kaptan pilot Beril Gebeş’in (35) cenaze tespit çalışmalar­ı ise sürüyor. İran Sivil Havacılık Örgütü, önceki gün yaptığı açıklamada kazanın aydınlatıl­masına büyük önemi sahip kara kutulardan CVR (Cockpit Voice Recorder) olarak adlandırıl­an kokpit ses kayıt cihazının bulunduğun­u, FDR (Flight Data Recorder) olarak adlandırıl­an uçuş veri kaydedicis­indeki ana bellek bilgilerin­e ise çarpmanın etkisi nedeniyle ulaşılamad­ığını açıkladı. Yapılan açıklamada FDR’daki hasarın ne büyüklükte olduğu konusunda detaylı bilgi verilmedi.

Öte yandan düşen uçağın bir televizyon dizisinin çekimlerin­de kullanıldı­ğı ortaya çıktı.

 ??  ??
 ??  ?? Zeynep’in babası Orhan Coşkun güçlükle ayakta durabildi.
Zeynep’in babası Orhan Coşkun güçlükle ayakta durabildi.
 ??  ?? Zeynep Coşkun
Zeynep Coşkun

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye