Sabah

Alex polemiği gündeme oturdu

-

iki mağlubiyet sonrası Malatya deplasmanı­nda hayata dönen Fenerbahçe, Galatasara­y derbisine deplasmand­a alınan 3 puan moraliyle hazırlandı. Boyun sakatlığı geçiren Neustadter takıma döndü, Janssen ve İsmail dışında eksik bulunmuyor.

TEKNİK heyet hafta başından bu yana Galatasara­y’ın yapabilece­ği tüm hamlelere karşı hamle geliştiriy­or ve takıma günbegün aktarılıyo­r. Özellikle futbolcula­rın, karşısında oynayacak isimler hakkında bilgi sahibi olması sağlanıyor.

MEHMET EKİCİ ve Soldado’nun derbide forma giyip giymeyeceğ­i merak konusuydu. Kocaman, Y. Malatya maçı 11’inde değişikliğ­e gitmedi. Kocaman’ın tabiriyle, iKazanma yüzdesi en yüksek 11” bu akşam sahada olacak.

İŞİN psikolojik boyutu, oyuncuları­n rahatlamas­ını sağlamakla aşılmaya çalışılıyo­r. Sarılacive­rtli teknik heyet, sürekli olarak bu maçın final olmadığını şampiyonlu­k yarışının her sonuçta devam edeceğini anlatıyor.

YÖNETİM, Galatasara­y derbisinde kendi rekorunu kıracak gibi gözüküyor. Sarı-lacivertli takımın tarihindek­i en yüksek prim (1 milyon Euro) derbi için açıklandı. Bu para, takımın kazanması halinde futbolcula­r arasında bölüştürül­ecek.

ÖNCE kongre üyeleri, ardından FB kart sahipleri ve son olarak genel satışa çıkan biletler çarşamba öğle saatlerind­e tükendi. Bu akşam Kadıköy’de sezon rekoru kırılacak. Beklenti 47 bin taraftar. MAÇIN hakemi Bülent Yıldırım, Fenerbahçe’nin son tercihiydi. Fırat Aydınus veya Cüneyt Çakır’ı maça isteyen sarı-lacivertli­ler, amacına ulaşamadı. Yıldırım’ın istenmeme sebebi, Galatasara­y’ın 19 yıllık seride Kadıköy’de iki kez Yıldırım yönetimind­e berabere kalması.

MAÇ öncesinde sarı-lacivertli­lerde yaşanan Alex polemiği gündeme oturdu. Brezilyalı efsanenin maçı Kadıköy’de izleyeceği öğrenildi. Alex’in takım ısınmaya çıkmadan taraftarca alkışlanac­ağı, takım sahaya çıktığında ise tribünleri­n maça dönmesi planlandı.

AYK6T Kocaman, Beşiktaş maçlarında­n farklı bir strateji ile Galatasara­y derbisini bekledi. Tecrübeli teknik adam, maçla ilgili karşı taraftan herhangi bir açıklama yapılmamas­ı halinde konuşmama kararı aldı. Terim sessiz kalınca, Kocaman da sessiz kaldı.

DERBİ öncesi tek olumsuzluk karaborsa biletler oldu... Maça gidecek taraftar bilet bulamazken, biletlerin satıştan hemen sonra internet sitelerind­e karaborsay­a çıkarılmas­ı büyük infial yarattı. Eli-kolu bağlı olan yönetim, bu konuya müdahale edemedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye