Sabah

Gomis ve iki kaptana özel görev

-

GALATASARA­Y’DA derbi hazırlıkla­rı pazartesi günü başlayacak­tı. Ancak Konyaspor karşısında 1-0 geriye düştükten sonra ekstra efor sarf eden ve maçı 2-1’e çeviren sarı-kırmızılı futbolcula­r bir gün izinle ödüllendir­ildi.

TAKIM salı günü Florya’da toplandı ve Fenerbahçe derbisi hazırlıkla­rı başladı. Yüksek tansiyonun rakipleri için avantaj olacağını düşünen teknik heyet, susma kararı aldı. Oyunculard­an derbi ile ilgili açıklama yapmamalar­ı istendi. Yöneticile­r de takımı olumsuz etkilememe­k adına derbi topuna girmedi.

DERBİNİN taktik çalışmalar­ı çarşamba ve perşembe günü yapıldı. Fenerbahçe’nin en tehlikeli olduğu düşünülen duran toplar konusunda Muslera ve savunma oyuncuları özel olarak çalıştırıl­dı. Orta sahadan Donk ve forvetten Gomis de duran toplarda savunmaya yardım edecek.

SARI-KIRMI;ILI takımın teknik patronu Fatih Terim, kadrosunda ve sisteminde Fenerbahçe’ye özel değişiklik yapmayacağ­ını oyuncuları­na söyledi. Ligde 3 maçlık galibiyet serisi yakalayan takım tek değişiklik­le Kadıköy’de sahaya çıkacak. Cezalı Mariano’nun yerine Linnes ilk 11’de olacak. FERNANDO “Hazırım” dese de 3 aylık maç eksiği nedeniyle Fatih Terim ön libero olarak Donk’u derbiye hazırladı. Taktik çalışmalar­da Donk ilk 11’de yer alırken, Fernando yedek takımda oynadı.

SELÇ6K’6 Donk’a yakın oynatan Terim en kritik görevi Belhanda’ya verdi. Faslı 10 numaradan hücumda Feghouli-RodriguesG­omis üçlüsüne, savunmada ise DonkSelçuk ikilisine yardımcı olması istendi.

TEKNİK heyet derbinin gidişatına göre kulübe planını da hazırladı. Galatasara­y yenik duruma düşerse, oyuna girecek ilk isim Sinan Gümüş olacak. Beraberlik ve skor avantajını­n yakalanmas­ı durumunda ise oyunu tutma adına Tolga Ciğerci ve Fernando hamleleri gelecek.

SERDAR Aziz, tehlikeli bölgede rakiplerin­e kolay faul yapmaması yönünde uyarıldı. Kaptanlar Selçuk ve Muslera ile ilk 11’in en tecrübeli ismi Gomis’e takım arkadaşlar­ını olası gerginlikt­en uzaklaştır­ma görevi verildi.

KADIKÖY’DE 1999’dan sonra kazanamama­nın takımda baskı oluşturmas­ını istemeyen Terim, son taktik çalışmayı taraftara açtı ve futbolcula­ra, “Ben rahatım ve size güveniyoru­m. Siz de rahat olun ve kendinize güvenin” mesajını verdi.

FLORYA’DA idmanlarda takımı yalnız bırakmayan Abdurrahim Albayrak dün evine dönmedi, teknik heyet ve Gutbolcula­rla birlikte otelde kampa girdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye