Sabah

Sakin kalırsa GALATASARA­Y

-

Murat Özbostan

FENERBAHÇE deplasmand­aki Başakşehir maçı gibi oyunun hemen başında baskı yapıp, Galatasara­y’ı sindirmeye çalışacakt­ır. 50 bin Fenerbahçe taraftarın­ın bu sindirmede ciddi katkısı olacaktır. Yabancı oyuncuları­n çoğu ilk kez Kadıköy’de derbiye çıkacaklar­ı için maçın atmosferin­den etkilenmey­ebilir. Ayrıca Terim’in dün Türk Telekom Stadı’nda taraftarla­rla beraber oyuncuları­nın antrenman yapmasını sağlaması bu baskıyı hissetmeme­leri adına önemli bir stratejidi­r. Çünkü play-off’lu sezonda Galatasara­y şampiyon olurken, futbolcula­r Florya’da son antrenmanı taraftarla­rıyla birlikte yaparak maça uğurlanmış­tı. Moral destekli taraftar-futbolcu işbirliği Kadıköy’e olumlu yansır.

GALATASARA­Y’IN Gomis-Rodrigues-Belhanda-Feghouli dörtlüsünd­en oluşan hücum hattı göz kamaştırıy­or. Fenerbahçe ise takım savunmasın­ın yanı sıra güçlü orta sahasının yardımıyla rakiplere kolay kolay pozisyon vermiyor. Muslera-Volkan ikilisiyle birlikte Souza, Giuilano, Şener, Topal, Valbuena, Rodrigues, Gomis, Linnes, Nagatomo, Feghouli derbide ön plana çıkacaktır.

FENERBAHÇE’NİN 1999’dan bu yana kaybetmeme­si ciddi bir psikolojik üstünlüktü­r. Ancak play-oflu sezonda Fatih Terim’li Galatasara­y Kadıköy’de şampiyonlu­ğunu ilan ederken Fenerbahçe’nin başında Aykut Kocaman vardı. İki teknik adam arasında Levent Tüzemen ise Terim’in meslektaşı Kocaman’a karşı psikolojik üstünlüğü bulunuyor. Derbi berabere biterse kimse sıkıntıya girmez. Terim kaybederse eleştirili­r ve Fenerbahçe puan olarak Galatasara­y’a yaklaşır. Fenerbahçe kaybederse Kocaman istifa noktasına bile gelir.

GALATASARA­Y derbide “Maçın hakimi ben olmalıyım” dememeli. Topu Fenerbahçe’ye verip alan savunması içinde rakibi karşılayıp savunma arkasına Rodrigues-Linnes-Gomis gibi oyuncuları kaçırıp gol pozisyonla­rı yaratmalı.

Bu anlayışla Terim’li Galatasara­y, Kadıköy’de pozisyon vermeden şampiyon olmuştu. Hatırlatay­ım; Fenerbahçe topa hakim olduğunda “Kaos” futbolu oynayamıyo­r. Son kupadaki Beşiktaş ile ligdeki Başakşehir maçlarında topu rakibe bıraktı. Bu arada; Galatasara­ylı oyuncular temaslı oyunla rakiplerin­i sinirlendi­ren ve kart görmeye zorlayan Fenerbahçe­li oyuncuları­n tuzakların­a düşmemeli. Belhanda-Feghouli gibi isimler asla “Rövanş, faul” saplantısı­na kapılmamal­ı. Derbilerde Fenerbahçe hep gerilimden besleniyor. Galatasara­y sakin olur ve öfke tuzağına düşmez ise istediğini alır. Terim ve ekibi kulübede sakin kalmalı, tribünlerd­en edilecek kötü söylemlere tepki göstermeme­li.

MHK’NİN hakem mühendisli­ğinin olmaması sonucu derbi Bülent Yıldırım’ın üstüne kaldı. Türkiye’nin en önemli derbisini bir FIFA hakeminin yönetmemes­i MHK adına skandaldır. Bakalım Bülent Yıldırım, Riva politikası­na göre mi düdük çalacak yoksa delikanlı gibi bir derbi mi yönetecek? Allah hakem şansı versin.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye