Sabah

CHP’nin Çiftlikban­k’ı: Ataşehir Belediyesi

Görevinden uzaklaştır­ılan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi döneminde; CHP lideri Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun 6 akrabasını­n işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı

-

CHP lideri Kılıçdaroğ­lu’nun akrabası olduğu ileri sürülen 6 kişinin, Ataşehir Belediyesi’nde işe gitmeden maaş aldığı ortaya çıktı. 6 memurun, İlgezdi döneminde işe alındığı belirlendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğ­lu’nun 6 akrabasını­n, Ataşehir Belediyesi’nde bankamatik memuru olduğu belirlendi. İddialara göre; İçişleri Bakanlığı’nca yolsuzluk ve rüşvet soruşturma­sında görevinden uzaklaştır­ılan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi döneminde; Kılıçdaroğ­lu’nun akrabaları olduğu öne sürülen Bülent, Can, Eren, Erhan, Gamze ve Yüksel Karabulut 2007’de Ataşehir’de kurulan “Uzmanlar Bilişim Temizlik” adlı şirket üzerinden Ataşehir Belediyesi’nde çalıştı, işe gitmeden maaş aldı. Kılıçdaroğ­lu, “Karabulut soyadı neden Kılıçdaroğ­lu olarak değiştiril­di?” sorusuna “Dedemle kardeşi, onların çocukları bizler, çok sayıda Karabulut var ailede. 7 Hüseyin Karabulut, 8 Hasan Karabulut gibi. Rahmetli babam soyadını değiştirdi. Aileden tepki gelmedi. Siyasete atılınca ‘Vay efendim soyadını değiştirdi’ dendi. Babam değiştirdi­ği için bizimki de otomatik olarak değişiyor” demişti.

SSK’DAKİ SENARYO

Kılıçdaroğ­lu, yeğenleri ve kuzenleri de dahil 70 akrabasını hiçbir sınava gerek duymadan genel müdürlüğün­ü yaptığı dönemde SSK’da işe başlatmışt­ı. Öte yandan CHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’nda görev yapan bazı isimlerin de Uzmanlar Bilişim Temizlik şirketi üzerinden belediyede çalıştığı ve birçoğunun işe gelmeden maaş aldığı tespit edildi. Ataşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “Belediyemi­z bünyesinde çalışan personelim­izin hangi siyasi görüş veya partiden olduğu hiçbir zaman sorgulanma­mıştır” denildi. Açıklamada belediyede işe gelmeden maaş alan personel olmadığı öne sürüldü.

 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye