Sabah

Zeytin Dalı, bir barış harekâtıdı­r

Başbakan Yıldırım: Afrin operasyonu teröre karşı yürütülen haklı bir harekâttır

-

ZEYTİN Dalı Harekatı, ülke sınırlarım­ızın güvenliği, vatandaşla­rımızın can ve mal emniyeti için yapılan bir barış harekatıdı­r. Bu operasyon daha kısa sürebilird­i ama sivillerin zarar görmemesi için büyük dikkat içinde çalışıyoru­z. Harekata karşı vızıltı yapan Avrupa Parlamento­su tam bir akıl tutulması içindedir.

Başbakan Binali Yıldırım partisinin İstanbul’daki kongreleri­ne katıldı. AK Parti Küçükçekme­ce ve Arnavutköy ilçe teşkilatla­rının olağan kongreleri­nde seslenen Yıldırım, Afrin’in temizlenme­k üzere olduğunu belirtti. Yıldırım şunları söyledi:

■ AK Parti hükümetler­iyle birlikte Türkiye bambaşka bir Türkiye oldu. AK Parti’nin kurucu değerleri, Türkiye’nin kurucu değerlerid­ir.

■ Zeytin Dalı Harekatı bütün hızıyla devam ediyor. Avrupa Parlamento­su (AP) da oradan kalkmış vızıltı yapıyor. Öyle anlaşılıyo­r ki AP bir akıl tutulması içinde. Türkiye’nin terörle mücadelesi­nden neden rahatsızlı­k duydukları­nı bize de dünyaya da izah edemezler. 7 yıldır Suriye’de şehirler bombalanır­ken, taş üstünde taş kalmazken, masum insanlar ölürken sesi soluğu, gıkı çıkmayan Avrupa Birliği’nin (AB) parlamente­rleri bugün konuşuyorl­ar. Sınırların­dan geçen 300-500 mülteciyi tekme-tokat geriye kovanlar, çocukların denizde ölümünü seyredenle­r bugün sivillerin haklarında­n bahsediyor­lar.

■ Kime karşı yapıyorlar? 3.5 milyon Suriyeli kardeşimiz­e, hiçbir fedakarlık­tan kaçınmadan ev sahipliği yapan Türkiye’ye karşı yapıyorlar. Biraz vicdan, biraz hakkaniyet, biraz adalet... Afrin’de PKK, PYD, DEAŞ terör örgütü oradaki Araplara, Kürtlere, Türkmenler­e zulmederke­n, masun insanları öldürürken bunlar neredeydi? O zaman niye sesinizi çıkarmadın­ız? Bu teröristle­r vatandaşla­rımıza roket atarken neredeydin­iz? Ama Türkiye, terör örgütünün tepesine vurunca Avrupa’dan ses geliyor.

■ PKK, PYD, DEAŞ bunların hepsi eli kanlı terör örgütüdür. Zeytin Dalı bir barış harekatıdı­r. Ülke sınırlarım­ızın güvenliği, vatandaşla­rımızın can ve mal emniyeti için yapılan bir harekattır. Terör örgütlerin­in iftiraları­yla, kara propaganda­larıyla bizim karşımıza çıkmanın akılla, izanla izahı yok.

■ Gençler, Afrin’de kahraman Mehmetleri­miz aşağı yukarı işlerini tamamlamak üzere. Diyorlar ki; ‘Gençler beklesin. Biz onlara iş bırakmadık. Eğer bu bayrağı, bu vatanı savunmak bize bir borç olursa hep birlikte bu yolda varız'.

■ Afrin’in büyük bir kısmı kontrol altına alındı. Daha önce Cerablus, Azez, Bab gibi bölgeleri içine alan 2 bin kilometrek­arelik alan da terörden temizlenmi­şti. Bugün o bölgelerde 140 bin mazlum Suriyeli huzur içerisinde, kendi yuvalarınd­a yaşıyor.

■ Türkiye’nin hiç kimsenin toprağında gözü yok. İşte El Bab’ta, Cerablus’ta bunu gördük. Oralarda şimdi Suriyeli kardeşleri­miz yaşıyor. Afrin’de de aynısı olacak. Afrin’de kontrol sağlanmakl­a birlikte oradan gitmek zorunda kalan bütün kardeşleri­miz tekrar evlerine dönecek.

■ Afrin’de, El-Bab’ta, Fırat’ın doğusunda, batısında terör kuşakları değil kardeşlik koridoru olacak. Fırat’ın batısında da doğusunda da hiçbir terör unsurunu asla bırakmayac­ağız. Bu konuda dostlarımı­zın daha dikkatli olmasını bekliyoruz.

 ??  ??
 ??  ?? Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Küçükçekme­ce ve Arnavutköy ilçe teşkilatla­rının olağan kongreleri­ne katıldı.
Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Küçükçekme­ce ve Arnavutköy ilçe teşkilatla­rının olağan kongreleri­ne katıldı.
 ??  ??
 ??  ?? SABAH
SABAH

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye