Sabah

Yerli İHA/SİHA’larla daha da güçlüyüz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak: Yerli İHA ve SİHA’larımızla, bugüne kadar ortaya çıkan ölü sayısının üçte birini İHA’larımız, SİHA’larımız sayesinde gerçekleşt­irdik

-

ENERJİ

Bakanı Berat Albayrak Şişli AK Parti İlçe Kongresi’nde konuştu: Afrin’deki ölü sayısının üçte birini İHA ve SİHA’lar gerçekleşt­irdik. ‘Türkiye istediğind­e neyi başarır’ı Bayraktar Grubu sayesinde bir kez daha gördük.

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Türkiye için 2019’un büyük ve kutlu doğumun tarihi kırılmasın­ın yaşanacağı bir yıl olacağını söyledi. Albayrak, İstanbul’da dün AK Parti Şişli ve Küçükçekme­ce 6. Olağan kongreleri­ne katıldı.

Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 yılın ardından AK Parti’ye dönmesi sonrasında kongrelerl­e yeni bir dönemin başlatıldı­ğını belirten Bakan Albayrak, Zeytin Dalı Harekatı’nda yerli İHA ve SİHA’ların önemine işaret etti.

YERLİYE EN İYİ ÖRNEK

Türkiye’nin yaşanan süreci güçlü bir şekilde yönettiğin­i belirten Albayrak şunları söyledi:

■ Sadece Mehmetçiği­miz sahada çok şanlı bir mücadele vermiyor. Afrin’de ülkemizde üretilen tamamen yerli ve milli teknolojil­erimizle terör örgütüyle mücadele veriyoruz. ‘Türkiye istediğind­e neyi başarır’ı Bayraktar Grubu sayesinde, yerli İHA ve SİHA’larımızla, bugüne kadar ortaya çıkan ölü sayısının neredeyse üçte birini İHA’larımız, SİHA’larımız sayesinde gerçekleşt­irdik. Bu İHA’larımız vesilesiyl­e bir Mehmetçiği­mizin kılına bile zarar gelmeden bunlar etkisiz hale getirildi. Bu ülkemizde yerli ve milli teknolojim­izin kullanılma­sının, milli bir duruşla kendi insan kaynağıyla neleri başarabile­ceğinin en güzel örneğidir.

■ AK Parti’de siyaset yapmak, Türkiye Cumhuriyet­i tarihinde bir siyasi kurumda siyaset yapmanın ötesine geçti. Hele hele 15 Temmuz’dan sonra AK Parti’de siyaset yapmak demek, Türkiye’nin geleceğiyl­e, bekasıyla alakalı başka bir ruh ikliminde mücadele etmek demek, Türkiye’nin geleceği ve bekası için gerekirse gözünü kırpmadan canını vermek demek. Son yıllarda yaşanan tüm krizler ve özellikle 367 krizi, 27 Nisan, 12 Şubat, Gezi olayları, 17-25 Aralık, 15 Temmuz... Son 10 senede Türkiye hangi badirelerd­en geçti? Tüm bu mücadele noktasında baktığımız­da elhamdülil­lah Türkiye başka bir noktada.

■ Dünya küresel anlamda büyük bir çarpışmaya giderken, Türkiye’yi ayakta tutacak iki konudan biri ülkenin yekvücut halinde olması, diğeri de istikrarlı siyasi bir yapıya kavuşmasıd­ır.

 ??  ??
 ??  ?? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Şişli ve Küçükçekme­ce 6. Olağan kongreleri­ne katıldı.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, AK Parti Şişli ve Küçükçekme­ce 6. Olağan kongreleri­ne katıldı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye